Auto rijden

Hongarije is een modern land met talloze mogelijkheden om uzelf te verplaatsen. Dit is in verschillende opzichten merkbaar geweest in de afgelopen vijf jaren.

Uitbreiding van het wegennetwerk
Hongarije loopt in een aantal zaken op positieve wijze voorop met Nederland en België. Zo werkt Hongarije hard aan het bevorderen van de verkeersveiligheid en tegelijk werkt men eraan dat u steeds sneller op uw bestemming kan komen. Dit is te zien aan een continue verbetering van het wegennet en verbeteringen in het openbaar vervoer.

Tip: Als u een huis wil kopen in de omgeving van Csemö, Lajosmizse, Nagykörös of Cegléd (Midden Hongarije), houdt u dan rekening met de komst van een nieuwe autosnelweg en nieuwe hoogspanningsmasten. Onze aankoop-makelaars controleren tevoren of er een snelweg of hoogspanningsmast in de omgeving van onze onroerend goederen wordt aangelegd, voordat deze in ons huizenaanbod worden opgenomen. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan.

Verbeteren van verkeersveiligheid
Op het gebied van veiligheid past Hongarije camera-technieken toe, waarbij gelet wordt op het houden van het juiste baan gebruik, het tegengaan van spookrijders en het overtreden van de maximum snelheid. De maximum snelheden zijn buiten de bebouwde kom al relatief hoog, waardoor u zich desgewenst snel kunt verplaatsen. Ook wordt u pas bekeurd met bij een overschrijding van 10 kilometer per uur boven de maximum snelheid.

Goedkope benzine
De belasting op benzine in Hongarije behoort tot één van de laagste in Europa, waardoor het prijsverschil met Nederland ruim 35 eurocent is. Voor het geld dat u in Nederland twee keer een volledige tank vult, doet u dat in Hongarije drie keer. Dit verschil zal de komende jaren met het huidige belastingklimaat in West Europa naar alle waarschijnlijkheid groter en groter worden. Dit heeft mede met de immigratie-drang van West Europa te maken.