Markten

De Hongaar heet u van harte welkom op de Hongaarse markt. Een plek waar niet alleen de Hongaarse en de zigeuner-cultuur elkaar hartelijk ontmoeten. Steeds meer toeristen en emigranten uit West Europa ontdekken de kleine en grotere markten in Hongarije. Behalve gezelligheid is het een plek waar van alles vinden is voor weinig geld. Op alles is af te dingen, ook al bent u geen handelaar. Dus koop u rijk op de Hongaarse markt.

Zondag

  • Pécs – De Zondagsmarkt van Pécs (provincie: Baranya) is één van de grootste markten van Zuidwest Hongarije. Behalve dat er bijna alles verkrijgbaar is op deze markt, is de markt op zichzelf een hele belevenis. Alles is te koop: eten, drinken, planten, bomen, meubels, antiek, auto’s en dieren. Op alles is af te dingen en er is altijd wel iemand in de buurt die Engels- of Duitstalig is. De markt duurt tot 13:00 uur en u kunt parkeren bij het winkelcentrum Pécs Plaza.
    Adres: 7632 Pécs, Megyeri út 78

Tip: Een bezoek aan de markt is te combineren met een bezoek aan winkelcentrum Pécs Plaza. Hoe eerder u op de markt bent, hoe gemakkelijker het is om een parkeerplaats te vinden.

  • Dunaföldvár (Zuidwest Hongarije) – Iedere derde zondagochtend van de maand is er markt in Dunaföldvár (provincie: Tolna). Deze ziet u wanneer u de plaats komt binnen rijden.

Dinsdag

  • Bonyhád (Zuidwest Hongarije) – Bent u op dinsdagochtend in Bonyhád, dan kunt u uw bezoek combineren met een wandeling over de markt. Deze markt bevind zich tegenover de Synagoge van Bonyhád. Men verkoopt daar eten, drinken, vers groente en fruit en praktische gebruiksvoorwerpen. Het parkeren in Bonyhád is gratis, al dient u op sommige plaatsen in de gezellige winkelstad een blauwe kaart (klokje) te zetten.

Woensdag

  • Mezökövesd (Tiszameer) – Iedere woensdagmiddag naast de Tesco. Een markt met van alles te koop; etenswaar, kleding, enzovoort.

Donderdag

  • Nagymányok  (Zuidwest Hongarije) – In het kleine centrum van Nagymányok, een stadje tussen Bonyhád en Szászvár, wordt iedere donderdagochtend een kleine markt gehouden. De Hongaren kopen daar graag eten, drinken, verse salami, ham, kleding en andere gebruiksvoorwerpen. Als u onderweg er langs komt is het een kans voor de kleine koopjes.

Vrijdag

  • Bonyhád  (Zuidwest Hongarije) – Op vrijdag is er een uitgebreide markt in Bonyhád (provincie: Tolna). Deze is niet zo groot als in Pécs, al is er altijd voor ieder wat wils: eten, drinken, verse groenten, fruit, bloemen, planten, zaden en praktische gebruiksvoorwerpen. Ook op deze markt kunt u uw handelstalent benutten, want op alles is af te dingen. De markt bevind zich naast de Synagoge van Bonyhád. In Bonyhád is het parkeren gratis. Op sommige plaatsen moet een blauwe kaart (klokje) gezet worden.

Tip: Soms is de Synagoge van Bonyhád op zaterdag geopend voor bezichtiging.

Zaterdag

  • Bája (Poesta en Midden Hongarije) – Over de Donau bij Bátaszék (provincie: Tolna) komt u in de oude winkelstad Bája (provincie: Bács-Kiskun). Iedere zaterdagochtend is er markt tegenover de jachthaven van Bája. Een gedeelte van deze markt is overdekt.

 

Download een handig en compleet overzicht van de markten in Hongarije: Markten in Hongarije

Mede met dank aan: Paul Visser en Lydie Poket