Thermaalbaden Hongarije

Hongarije wordt gekenmerkt door de talloze thermaalbaden van het land. De reden dat Hongarije over zoveel thermaal- en kuurbaden beschikt, is omdat de aardkorst in Hongarije relatief dun is. Kuurbaden zijn niet alleen voor oude mensen met kwaaltjes en gebreken, maar juist om heerlijk te ontspannen.

Ieder thermaalbad heeft zijn eigen geneeskrachtige eigenschap door de verschillende samenstellingen van natuurlijke mineralen in het bronwater. Het water komt uit een bron van enkele honderden meters diep, waarvan de grond op iedere plek een andere samenstelling heeft. Bij sommige bronnen komt het thermaalwater zonder te boren aan de oppervlakte. Een voorbeeld is het water van de beroemde kuurplaats Hévíz aan het Balatonmeer. Het ene bad helpt goed tegen reuma, terwijl het andere goed is tegen neurologische klachten, huidklachten, maar alle baden helpen u te ontspannen. Na een dag in het thermale bad en u voelt zich gegarandeerd als herboren.

thermaalbad-bonyhad-hongarije  thermaalbad-hongarije

Voor de meeste bezoekers zijn de thermaalbaden een lekker ontspannen dagje uit. In Hongarije beschikken de kuurbaden over deskundig personeel, waaronder masseuses. Steeds meer thermale zwembaden worden voorzien van waterglijbanen en andere waterattracties en spelen ook in op het jongere publiek door langere openingstijden in de weekenden.

  

Toegangsprijzen van de thermaalbaden en wellness-centra variëren van enkele euro’s tot ongeveer tien euro per persoon, met kortingen voor 65-plussers, gehandicapten of wanneer u op een later tijdstip van de dag komt.

Zelf een thermaalbad of wellness starten in Hongarije?

Visvakanties Hongarije Privaat recreatiemeer naast thermale bron te koop. Het recreatiemeer met eilandje bevind zich op minder dan 50 meter van een recentelijk geboorde thermale bron. De bron is 720 meter diep en is gerealiseerd voor de toekomstige bouw van een thermaalbad met appartementen. Het recreatiemeer is uit te baten als vismeer, wat een lucratieve onderneming is, gezien de vissport een zeer geliefde bezigheid is voor de Hongaren.
camping-tiszameer Familie-camping met thermale bron te koop. De familie-camping is gelegen in de toeristische omgeving van het Tiszameer. De gasten op de camping maken gebruik van het bronwater als drinkwater. Ook het vullen van het zwembad wordt gedaan met bronwater. De camping trekt jaarlijks terugkomende vakantiegangers van alle nationaliteiten: Nederlanders, Belgen, Oostenrijkers, Zwitsers, Kroaten en uiteraard ook Hongaren.