Camping Hongarije

Camping vakantie in Hongarije
Hongarije is een geliefd vakantieland bij duizenden jaarlijks terugkerende Nederlanders,  Belgen. Het land wordt gekenmerkt voor een grote diversiteit aan mogelijkheden voor een geslaagde vakantie. Van de cultuurrijke metropool Boedapest tot het dorpstoerisme van het rustieke Hongaarse platteland, de stranden van het Balatonmeer tot de natuur rond het Tiszameer, is Hongarije een land om door de vakantieganger en toerist ontdekt te worden.

De geliefde Baranya
Baranya in het zuidwesten van Hongarije is een verrassend gebied om ontdekt te worden. Het gebied staat bekend om de idyllische dorpjes, de prachtige natuur, wijnhuisjes verscholen in de heuvels, het mediterrane klimaat en het rustige plattelandsleven. In het midden van de Baranya is de oudste universiteitsstad van Hongarije: de studentenstad Pécs (uitspraak: peetsj). Het is het culturele centrum van de regio, met opera, musea, winkeltjes, restaurants en iedere zondag een vrij toegankelijke bazaar.

Mecsek-gebergte en Pécs
De Baranya wordt niet gekenmerkt door het massa-toerisme, maar die stille dorpjes waar de inwoners nog druk bezig zijn in hun groentetuintjes, eigen wijngaarden en het bereiden van plattelands-producten in de zomerkeuken. Het is een rustig voortkabbelend dorpsleven, waar de koster de klok luidt om twaalf en zes uur, de bakker en de groenteman langs de deuren komen en alles nog eenvoudig en gewoon is gebleven. Het landschap rondom de bergen van de Baranya, het Mecsek-gebergte, is zeer afwisselend.  De glooiende heuvels staan in de zomer vol met graan, mais en zonnebloemen, die weer worden afgewisseld met bossen van uitgestrekte natuurgebieden en wijnheuvels. De wegen die door dit mooie landschap slingeren voeren u naar de dorpen waar de tijd lijkt stil te staan.

 

De rustzoeker en de pensionado ontdekken het gebied en laten zich door de gunstige levensstandaard en de lage vastgoedprijzen verleiden er een huis of vakantiewoning te kopen. Hierdoor zijn er in de Baranya relatief veel Nederlandse en Belgische families die er permanent wonen. Daarnaast blijft het gebied een aantrekkingskracht uitoefenen op de jaarlijks terugkerende campeerder.

Ontdek de Baranya, de Tolna en de provincie Somogy vanuit Buiten Camping Kivül: Camping Hongarije*

Ontdek de Valleienstreek
Het Mecsek-gebergte gaat over in het mooie heuvellandschap van de Valleienstreek van de Hongaarse provincie Tolna. Ook deze omgeving wordt is door zijn rust en schoonheid geliefd bij Nederlanders en Belgen in Hongarije. De provincie strekt zich uit van het Balaton in het noorden, tot de Mecsek in het zuiden, de Donau in het oosten en het Zselic natuurgebied in het westen. Het landschap is bezaaid met kleine Zwabische dorpjes ooit gesticht door oude Duitse families met fraai vormgegeven huizen en boerderijen. In de loop der jaren zijn er talloze boerderijen gerestaureerd en in ere hersteld. Deze worden voor weinig geld gekocht door Nederlanders en Belgen, maar ook door Hongaren uit de grote stad, waarna deze met het oog op de moderne tijd gerenoveerd worden.

vismeer-hongarije

Een mooi voorbeeld van de Zwabendorpen is het Hongaarse dorp Závod. Een idyllisch plaatsje gelegen tussen en tegen de heuvels die zo typerend zijn voor de Valleienstreek van Hongarije. Het dorp wordt omarmd door de prachtige natuur van het Hongaarse platteland. De vriendelijke bevolking is gewend aan Nederlanders en Belgen omdat meerdere Nederlandse families het dorp tot hun woonplaats gemaakt hebben. In de nabije omgeving van Závod is van alles te beleven. Behalve het wandelen, paardrijden en vissen in en rond Závod, kunt u ook zwemmen in het thermaalbad van Bonyhád of culinair genieten in de restaurants en wijnhuizen van Szekszárd. Samen met de Hongaarse wijnstreken Eger en Villány, is de wijnstreek Szekszárd wereldwijd geroemd om haar smaakvolle wijnen.

Ook een bijdrage insturen? Neem dan contact met ons op.