18.500,- euro k.k. v.p. (ID804) – Leuk tanya vakantiehuis op bijzonder mooi plekje in hartje Poesta, vlakbij Csemö

VASTE PRIJS!
Vlakbij Nederlands-Hongaarse plaats Csemö.

Leuke tanya te koop op een heel mooi plekje in het hart van de Hongaarse Poesta. Het huis staat op een perceel met diverse fruit- en notenbomen met een heel ver en weids uitzicht over de Poesta. Grazende koeien en ezels wandelen voorbij. Sommigen komen gezellig aan het hek om te groeten. De heerlijke rust en vriendelijkheid van de plek maken dat u helemaal tot rust komt.

Het huis is een authentieke Hongaarse tanya. De verschillende ruimtes zijn bereikbaar vanaf de kleine veranda van het huis. Het huis bestaat zo uit twee appartementjes en een voorraadkamer. Het eerste appartement bestaat uit een slaap- en een woonkamer die verwarmd worden door middel van een gezellige houtkachel.

Het tweede appartement bestaat uit een ruime slaapkamer, badkamer met douche en wastafel, een apart toilet en een berging. De mogelijkheid bestaat om in de muur tussen de appartementen een deur aan te brengen. Gezien het huis alleen als vakantiewoning gebruikt is, is dit nooit nodig geweest. Een dergelijke doorgang zou het huis geschikt maken voor permanente bewoning.

Water is afkomstig uit een eigen bron in de tuin en wordt opgepompt door een moderne waterpomp (hydrofoor). Het water wordt verwarmd door een elektrische boiler in het toilet.

  

De woning is beveiligd met veiligheidsdeuren en een alarminstallatie. Het is mogelijk om het alarm aan te melden bij een centrale meldkamer.

Tanya in Hongarije
Het onroerend goed staat in het kadaster omschreven als ‘tanya’. Aan het kopen van een tanya in Hongarije zijn bepaalde regels verbonden. Zo mag u per persoon in totaal niet meer dan 10.000 vierkante meter agrarisch onroerend goed in het buitengebied bezitten. De koop van een tanya neemt in totaal zes maanden in beslag. Er zijn gedurende deze zes maanden afspraken te maken over het vroegtijdig gebruik van het onroerend goed. Onze makelaar in Hongarije kan u meer vertellen over de koop van Hongaars onroerend goed.

Locatie van het vastgoed
Gebruik de onderstaande Google Maps plattegrond om de omgeving van het vastgoed te verkenen.

Vastgoed eigenschappen
Woon-oppervlakte:   65 m2
Perceel-grootte:   5.754 m2

Bouwmateriaal: leem
Dakbedekking: dakpannen

Woonkamer: 1
Keuken: 1
Slaapkamers: 2
Badkamers: 1
Apart toilet: 1
Berging: 1
Voorraadkamer: 1

Bouwjaar: 1950
Recente vernieuwingen: nieuwe badkamer en toilet, veiligheidsdeuren, nieuwe schoorsteen, traliewerk, alarminstallatie

Elektriciteit: ja
Water: hydrofoor (moderne waterpomp)
Warm water: elektrische boiler
Afwatering: septictank
Verwarming: houtkachel

  • Overname van het meubilair is bespreekbaar

U koopt de tanya direct van de eigenaar. Onze Nederlandstalige makelaardij begeleidt u bij de koop en de overschrijving van elektriciteit.

De kosten koper voor deze woning zijn:

    185,- euro notaris/advocaat kosten en kadaster leges (eenmalig)
    500,- euro makelaars-courtage, inclusief nazorg-pakket (eenmalig)
    740,- euro 4% overdrachts-belasting aan de Hongaarse overheid (eenmalig)*

*overdrachtsbelasting betaalt u ongeveer drie tot zes maanden na aankoop van het onroerend goed.

Totale kosten koper:  1.425,- euro

Zou u dit huis in Hongarije willen bezichtigen? Neem dan direct contact op met onze makelaars en maak vrijblijvend een bezichtigingsafspraak.

E-mail   info@eigenhuishongarije.nl
Skype   eigenhuishongarije
Telefoon   +36-20-961-66-46 (Nederlandstalig)