Naar de tandarts in Hongarije

Ontdek de lage prijzen van implantaten, kronen en bruggen. Engelstalige tandarts Dr. Haris Milan staat graag voor u klaar. Wij regelen voor u het verblijf in Hongarije. Hongarije staat met name bekend om de wellnesscentra, thermaalbaden en de vakkundige mondzorg. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer West Europeanen met de steeds duurder wordende zorg kiezen voor een tandarts in Hongarije. De Nederlanders en Belgen die in Hongarije woonachtig zijn, zien een groot verschil in prijs en kwaliteit van de tandzorg met Nederland en België.

Direct vragen stellen of prijs-informatie? Stuur ons een e-mail: info@eigenhuishongarije.nl

  

Tandartstoerisme
Zoals Spanje bekend is om haar stranden en Oostenrijk om het skiën, is Hongarije bekend van het tandartstoerisme. Jaarlijks gaan honderden Nederlanders en Belgen naar de tandarts in Hongarije. De meesten combineren dit met een vakantie in dit prachtige vakantieland. Hongarije is geliefd om haar mooie natuur en de vriendelijke mensen.

Naar de tandarts in Hongarije
Tandarts Dr. Haris Milan is werkzaam in zuidwest Hongarije in Bonyhád, goed bereikbaar per vliegtuig of auto. Hij werkt nauwkeurig en snel, met eigen en moderne apparatuur. Het eerste contact per e-mail (informatie, offerte, regelen afspraak en verblijf) is Nederlandstalig en de tandarts spreekt Engels. Naast de tandartsenpraktijk is een gastvrij pension. Nederlandse tolk is mogelijk.

  

Voordelig en vakkundig
Maak kennis met de Hongaarse tandarts Dr. Haris Milán, werkzaam in het winkelstadje Bonyhád in Zuidwest Hongarije. Wanneer uw gebit een grondige opknapbeurt nodig, dan spaart u al snel honderden euro’s uit, in vergelijking met een tandarts in Nederland of België. Bij het plaatsen van meerdere bruggen of kronen, bespaard u al snel duizenden euro’s. Het is dus zeker de moeite waard om u te oriënteren voor een tandarts in Hongarije. Tandarts Dr. Haris heeft nieuwe moderne apparatuur en levert kwaliteit.

  

Wat kost het?
Stuur alstublieft een e-mail van het gene dat nodig is voor uw gebit. Dan kunnen we een prijs schatting geven van wat een behandeling gaat kosten. Om alvast een idee van de gunstige tarieven te geven:

Jaarlijkse controle gratis 0 forint
Gebitsreiniging 17,- euro 5.000 forint
Vulling per tand/kies 17,- euro 5.000 forint
Porseleinen kroon (inclusief plaatsing) 96,- euro 30.000 forint
Tijdelijke tand (gedurende behandeling) 25,- euro 8.000 forint
Implantaat met kroon (inclusief plaatsing) 775,- euro 230.000 forint

Bovenstaande prijzen zijn afhankelijk van forint-euro koers en zijn ter indicatie. Stuur ons een e-mail met uw vraag en dan wordt er op basis van uw wensen een prijs-schatting gemaakt.

  

De eerste kennismaking en controles zijn gratis. Uiteraard leeft de tandarts niet van complimenten voor zijn werk alleen. Tandarts Dr. Haris Milán levert kwaliteitswerk voor voordelige tarieven.

Recensie:

“Via de website van Tandarts Hongarije kwam ik in contact met Tandarts dr. Milan Haris. Mart van Eigen Huis Hongarije regelde tevens voor mij het verblijf in het naastgelegen uitstekende familiehotel Koller Panzio.

Het verdere contact met de Tandarts dr. Haris verliep in het Engels via de mail, en de conversatie ter plekke tijdens de behandeling was ook in het Engels, ideaal!

Ik wil dr. Haris graag van harte aanbevelen. Hij is heel vriendelijk en werkte met uiterste precisie. Ik ben dan ook heel tevreden met het eindresultaat! Het hele pakket van het naastgelegen hotel, de goede communicatie en de geweldige tandarts maakt dat ik tandheelkundige hulp van dr. Haris aan iedereen zal aanraden.”

Franka Wander, 2016

Reis naar de tandarts in Hongarije
De praktijk van Dr. Haris is eenvoudig te bereiken vanaf autosnelweg de M6. Tevens kunnen wij een goedkope shuttle-taxi regelen, zodat u snel en zorgeloos vanaf het vliegveld in Budapest opgehaald kunt worden en na uw behandeling en eventuele vakantie weer teruggebracht wordt naar Budapest Airport. Voor overnachtingen en langdurig verblijf kunt u terecht in het gastvrije en naastgelegen pension Koller. Op deze wijze kunt u eenvoudig en voordelig naar een goede tandarts in Hongarije.

  

Pension naast de tandartsenpraktijk
Naast de tandarts is een pension met restaurant, waar u kunt verblijven gedurende uw behandelingen bij de tandarts. Pension Koller in Bonyhád is een gastvrij pension van vader en zoon Koller. Het restaurant heeft een menukaart met diverse vlees en vegetarische gerechten, waarbij alles vers voor u wordt bereid.

  

Wilt u tussen de behandelingen door vakantie vieren? In Bonyhád zijn een openlucht thermaalbad, diverse restaurantjes, Hongaarse koffiehuizen, een volksmuseum, zaterdagmarkt… bent u met de auto? Dan kunt u uitgebreid cultuur snuiven, shoppen en culinair genieten in de cultuurstad Pécs.

Recensie:

“Twee bruggen en acht kronen laten plaatsen. Werkt snel en netjes. Neemt alle tijd. Luistert en begrijpt alles goed wat je bedoelt. Ook als de wachtkamer vol is, wekt hij niet de indruk dat hij haast heeft.

Ik woon in Hongarije en ga ook op halfjaarlijkse controle. Daarbij pleegt hij ook onderhoud en daar ben ik zeer tevreden over. Geen pijnlijke en bloederige gebitsreiniging. Je voelt je altijd op je gemak.

Dr. Haris heeft nieuwe en moderne apparatuur. Röntgen foto’s zijn duidelijk en je hoeft niet naar een apart ziekenhuis of onderzoekscentrum. Desondanks zijn de prijzen bescheiden voor Hongaarse begrippen.”

Karla Angol, 2017

Hongarije is een tandartsenland bij uitstek. Behalve in de hoofdstad Budapest, zijn op het Hongaarse platteland diverse kundige praktijken te vinden. Het bezoek aan de tandarts wordt daarmee niet alleen een stuk voordeliger, maar kan ook gecombineerd worden met een ontspannen vakantie in het mediterrane Zuidwest Hongarije. Het is daarom de moeite waard iets te vertellen over deze geweldige vakantiebestemming.

  

Pannonia en het Mecsek-gebergte
Ten Zuiden van het Balatonmeer bevinden de zonrijke provincies Baranya, Tolna en Somogy, waarvan met name de Baranya een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders is. Wat minder bekend zijn de natuurgebieden van de Mecsek, met een grote diversiteit aan flora en fauna. Het is een lappendeken van Nationaal Parken en beschermde natuurgebieden, met kleine dorpjes waar de volkscultuur en folklore nog volop tot de orde van de dag behoort. Het gebied is bekend bij pensionado’s die het goedkope Hongarije als hun woonland verkiezen en er een huis kopen, met als doel er helemaal tot rust te komen.

Cultuurstad Pécs
Bent u meer een dagjesmens, dan kunt u helemaal uw hart ophalen in de gezellige studentenstad Pécs met de volksmarkt, restaurantjes, cafeetjes, opera, musea en de vele winkelcentra. Er is een dierentuin en talloze andere mogelijkheden voor een dagje uit. Een bezoek aan de televisietoren van Pécs waarbij het zicht tot zeker 50 kilometer ver is mag zeker niet ontbreken. Bovenin de televisietoren van Pécs is ook een restaurant met een vriendelijke bediening en uiteraard een bijzonder mooi uitzicht.

Valleienstreek
Ten noorden van de bergen van de Mecsek is een uitgestrekt heuvellandschap, de Völgység, dat vertaald de Valleienstreek heet. Gekenmerkt door mooie panorama’s, authentieke zwabendorpjes (oude Duitse kolonies), interessante culturele gebruiken en een levende wijnstreek. Het rijden over de landwegen geeft werkelijk een vakantiegevoel. Dorpen, waaronder het Hongaarse dorp Závod, zijn in werkelijkheid geen museumdorpen, al zijn ze een lust voor het oog en staan er talloze mooie monumentale boerderijen waar mensen hun dagelijkse bestaan hebben. Het kopen van een dergelijke boerderij en het leven alsof je jezelf in een stukje van de Provence waant, is in dit gebied zeer betaalbaar. De vriendelijke bevolking, de rijke natuur en producten van het land, maken de mens die er woont zeer gelukkig.

Balatonmeer
Bij Zuidwest Hongarije hoort ook het Balatonmeer. Voor hen die een zeevakantie liefhebben is het Balaton een uitkomst. De Plattensee, zoals de Duitsers het noemen, heeft een kust van 236 kilometer lang, met een afwisseling van strandjes, natuurgebied, wijnvelden en een leuk toeristisch schiereiland. Al is het vestigen als pensionado er minder aantrekkelijk geworden door de stijgende vastgoedprijzen, toch blijft het Balatonmeer een reden voor een leuk dagje uit.

Bonyhád
Vlakbij autosnelweg de M6, in de wijnregio van Szeksárd, ligt het kleine winkelstadje Bonyhád. Hier is ook de tandartsenpraktijk van de Hongaarse tandarts Dr. Haris Richárd Milán. Er zijn diverse gezellige koffiehuisjes, een warme bakker, leuke restaurantjes, diverse winkels en, niet onbelangrijk, een recentelijk geopend openlucht thermaalbad. Het is de plaats voor de Nederlanders en Belgen die als pensionado in de omgeving woonachtig zijn om elkaar te treffen. De winkelstad is een leuke eerste kennismaking met Hongarije.

Bonyhád is gelegen bij andere vakantiebestemmingen, waaronder het wijndorp Váralja en het recreatiemeer van Szálka. De klein-toeristische plaatsen Váralja en Szálka hebben alles te bieden dat kenmerkend is voor een vakantie in Zuidwest Hongarije, zonder het massa-toerisme van het Balaton. Alles is nog zeer betaalbaar, waardoor het zelfs voor de Nederlander en Belg met de kleine portemonnee een interessante vakantiebestemming is. De diverse restaurantjes, kleine dorpsmusea en bezienswaardigheden in de omgeving zijn de ingrediënten voor een ontspannen vakantie.

“Sinds 2016 is de Hongaarse tandarts Dr. Haris Milan een aanrader voor geëmigreerde Nederlanders en Belgen in Hongarije en voor Nederlandse en Vlaamse tandartstoeristen.”

Eigen Huis Hongarije

U begrijpt dat u uw bezoek aan de tandarts nu kunt combineren met een ontspannen vakantie in Hongarije.

Met het vliegtuig
Vliegtickets naar Hongarije kosten gemiddeld tussen de 40,- en 120,- euro retour van Rotterdam of Eindhoven naar Budapest (Transavia, Wizzair, Ryanair). Vanaf vliegveld kunt u kiezen voor:
– openbaar vervoer (ongeveer 30,- euro enkele reis);
– of shuttle-autobus (ongeveer 45,- euro enkele reis);
– of een huurauto (ongeveer 25,- euro per dag).
Wij kunnen u over vervoer vanaf vliegveld Budapest informeren.

Met de auto
Vanaf Nederland of België rijdt u voorbij Passau (Duitsland), daar net over de grens een tolvignet van minimaal 10 dagen bij Shell kopen (ongeveer 10,- euro), en rechts op raam plakken. Daarna door Oostenrijk tot Sopron (Hongarije) en dan bij eerste Hongaarse tankstation tolvignet (Matrica) van minimaal 10 dagen kopen (ongeveer 12,- euro). Het Hongaarse tolvignet is geen sticker, maar men controleert of het nummerbord van uw auto geregistreerd is. Bon van aankoop bewaren. Dan richting Budapest (M1) tot en met Autosnelweg M0. Volg M0 richting Pécs, eraf bij M6. M6 volgen tot afrit 138 Bonyhád. Daarna op autoweg rijden naar Bonyhád en eraf bij afrit 157. Rechts, en volg bordjes Koller Panzio.

Adres tandartsenpraktijk
Plaats: Bonyhád
Straat: Majus 1 utca, huisnummer: 12

Neem contact op via ons e-mailadres en combineer een bezoek aan de tandarts met een ontspannen vakantie in Hongarije.

Contact: info@eigenhuishongarije.nl