Het nieuwe paradijs voor ondernemers en pensionado’s

Hongarije is een veelzijdig vakantie en woonland. Voorheen zag men het kopen van Hongaars onroerend goed als een goede investering, een mogelijkheid voor een tweede huis in het buitenland of om naast het pensioen een vakantie accommodatie uit te baten.

Luxe Bed and Breakfast in Váralja te koop

Nieuwe redenen voor emigratie naar Hongarije

Vanaf begin 2016 speelt mee dat de meesten niet meer kunnen rondkomen van pensioen in Nederland en België en de angst voor terrorisme. Hongarije staat namelijk lijnrecht tegenover Merkel Duitsland ten aanzien van de massa-migratie naar Europa, waardoor het niet de problemen heeft van West Europa. Hongarije is in tegenstelling tot Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië, één van de meest veilige vakantielanden van Europa geworden en zal dat ook blijven.

Met de komst van massa-migratie naar Europa, zijn Nederland, België en Duitsland op hun retour. Onze makelaars zien een toenemende interesse om een huis te kopen in Hongarije uit reden van veiligheid.

Pensioen in Hongarije

Eén van de belangrijkste redenen voor gepensioneerden om zich te vestigen in Hongarije, is het uiterst gunstige belastingklimaat. In Hongarije wordt het inkomen van de 65-plusser niet meer belast. Dit betekend dat wanneer u als gepensioneerde in Hongarije woont en belastingplichtig bent, dat uw pensioen, eventuele lijfrente en afkoop van lijfrentes volgens de Hongaarse wet belast worden. U betaald dus 0% belasting over uw pensioen, lijfrente en afkoop van lijfrentes.

Let op: De AOW en ABP (ambtenaren pensioen) worden nog wel belast in Nederland.

De 65-plusser heeft nog andere voordelen in Hongarije, bijvoorbeeld gratis openbaar vervoer en korting op entree-prijzen.

In combinatie met de lagere woonlasten, gunstige levensstandaard en een fractie van zorgkosten in Nederland en België, kunt u met uw pensioen in Hongarije genieten!

Leuk vakantiehuis in het Bükk-gebergte

Wat Hongarije te bieden heeft:

Goed belastingklimaat voor de pensioen-gerechtigden;
Zakelijk zeer veel mogelijkheden voor ontwikkelen nieuwe diensten;
Lage grondprijzen;
Gunstige levensstandaard;
Talloze mogelijkheden voor recreatie;
Veel zon, ruim 2.000 zon-uren;
Veelzijdige natuur;
Vriendelijke bevolking;
Veiligheid.

Het veelzijdige Hongaarse landschap

Bent u nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Neem dan contact op met onze Nederlandstalige makelaars in Hongarije. Deze helpen u graag verder.