Internationale oplichters actief met geldwisseltruc, deze komen steeds terug. Nederlandse Politie doet niets.

De redactie van Eigen Huis Hongarije is afgelopen jaren meermalig gewaarschuwd voor steeds terugkomende oplichters met een geldwisseltruc. In 2018 zijn diverse Nederlandse en Vlaamse huiseigenaren opnieuw benadert. Huiseigenaren met een vakantiehuis in Nederland of daarbuiten te koop kunnen ermee te maken krijgen. Slachtoffers van de geldwisseltruc raken tienduizenden of honderdduizenden euro’s kwijt. Nederlandse politie heeft bewijs, video-beelden en diverse aangiftes ontvangen, maar doet niets.

Bekijk de onderstaande Youtube-video. Hier volgt een korte uitleg.
In oktober 2018 zijn diverse Nederlanders en Belgen benadert door een vrouw die zich voordoet als iemand die graag wil investeren. Ze doet alsof het om zwart geld gaat. Uiteindelijk krijgt het gesprek een wending en wordt men als huiseigenaar uitgenodigd bij een horeca gelegenheid in Nederland. Bij het eerste gesprek wordt verteld dat het om zwart geld gaat dat gewisseld moet worden. Bij het wisselen krijgt men 10.000,- tot 25.000,- euro extra bij wijze van aanbetaling. Dit klinkt zeer aantrekkelijk en door hebzucht en de hoop een huis te verkopen raakt men de grip op de realiteit kwijt. Als huiseigenaar gaat men geld, een bedrag van minimaal 50.000,- euro, van de bank halen, in een koffer doen en meenemen naar de volgende afspraak. Bij de volgende afspraak gaat het snel. De oplichter stelt voor om het geld ieder apart te gaan tellen. Wanneer deze de koffer van de huiseigenaar in handen krijgt, rent deze weg. De huiseigenaar is het geld kwijt en staat met een koffer van de oplichter zonder geld of met nepgeld.

Meerdere televisieprogramma’s hebben er de afgelopen twintig jaar aandacht aan besteed. Meerdere huiseigenaren die met ons in contact staan zijn benadert. Concreet weten we van één slachtoffer die na het contact van oktober 2018 van veel geld is bestolen.

Een anonieme tipgever heeft dit gemeld aan de redactie van Kees van der Spek Ontmaskert, waardoor de oplichters door de politie opgepakt zijn. Helaas zijn ze na drie dagen weer vrijgelaten. Bewijs in overvloed. Het eerder genoemde slachtoffer heeft ook aangifte gedaan. Politie doet niets.

Lees de informatie op deze website en laat u niet verleiden om af te wijken van de gebruikelijke en juridisch veilige koopprocedure in Hongarije.

Deel dit bericht en laat het anderen lezen. Op die manier stoppen we oplichters en andere misstanden op de Hongaarse huizenmarkt en internationale markt van vakantiehuizen.