109.000,- euro k.k. (ID203) Bedrijfspand met zwembad in centrum Nagybajom, autoweg 61 richting Kaposvár , Zuidwest Hongarije

Riant bedrijfspand met zwembad in het centrum van Nagybajom. Gelegen aan de doorgaande weg van Wenen naar Kaposvár (Zuidwest Hongarije). Voorheen dokterpost en tandarts, nu luxe vakantie-villa. Ideale locatie voor bijvoorbeeld een makelaardij met kantoor-aan-huis, gasthuis, B&B, of dienstverlener anderzijds.

Direct contact met de eigenaar
Heeft u interesse om dit huis in Zuidwest Hongarije te bezichtigen? Neem dan contact op met de Nederlandse eigenaar:

E-mail: j.meesters@zneb.nl
Telefoonnummer: 00316-26898752

Lees verder:

Object omschrijving
Het is een object wat men niet snel tegen komt in Hongarije. De afgelopen twaalf jaar is het huis in gebruik als vakantie-villa en wordt wanneer het niet door de eigenaar in gebruik is als zodanig verhuurd. Het is een huis waar de huurders graag meermalig naar terugkeren en het telkens opnieuw een geslaagde vakantie noemen. Dit is mede omdat de regio alle ingrediënten bevat voor een geslaagde vakantie voor de hele familie, jong en oud.

  

De vakantie-villa wordt beheerd door een vriendelijke Duitser in Nagybajom, die ook bij het komen en gaan van huurders voor alle zaken zorg draagt. Het wordt sinds 2006 verhuurd via vakantie-verhuur Micazu en het huis krijgt sindsdien positieve en lovende recensies.  Het huis is verhuurd in de zomermaanden. De eigenaar kiest ervoor het aantal verhuurweken tot maximaal twaalf per jaar te houden. Deze vakantiewoning is geschikt voor acht tot twaalf personen, met zwembad, waarbij het te verhuren is voor 900,- euro en 1.300,- euro per week gedurende vakanties.

Historische waarde van de villa
De bewoners van Nagybajom noemen het ‘Nagybajomi Kastély’ (Kasteel Nagybajom), wat voor Nederlanders en Belgen wellicht een wat overdreven benaming is. Het is gebruikelijk om mooiste gebouw in het dorp een ‘kastély’ te noemen. Gedurende de Hongaarse opstand zijn er ook onderduikers ondergebracht en wekt het bij sommige bewoners sentimentele gevoelens op. Van de jaren zestig tot negentig is het een dokterspost met tandartsenpraktijk geweest. De indeling leent zich daarom goed als bedrijfspand.

  

De villa bestaat uit twee woonkamers, een keuken, een bijkeuken, vier slaapkamers, twee badkamers en een ruime bergzolder.

  

Villa Nagybajom heeft twee riante woonkamers, de voorkamer en de tuinkamer.

  

Het huis is voorzien van een gezellige eetkeuken met bijkeuken. De keuken is voorzien van een gasfornuis, afzuigkap, kasten en een gezellige eethoek. Aan de keuken is de bijkeuken met voorraadkasten, vaatwasser, wasmachine en combi-ketel.

  

Karakteristiek voor het huis zijn de torenkamers op de beneden- en bovenverdieping van het huis.

  

Beide torenkamers zijn ingericht als riante slaapkamer.

  

Warm water en verwarming
De villa is van alle gemakken voorzien. Het water kan verwarmd worden door middel van de combi-ketel of een elektrische boiler. In het huis zijn twee authentieke tegelkachels. Deze zijn tijdelijk onklaar gemaakt voor verhuurders, maar kunnen na inspectie van een schoorsteenveger direct weer in gebruik genomen worden.

Recensies
Sinds juli 2006 wordt de vakantie-villa te huur aangeboden via Micazu. Alleen huurders kunnen daar een recensie op na laten. Na twaalf jaar en met 27 recensies is het gemiddelde cijfer een 8,9. Ga naar Villa Nagybajom op Micazu en lees alle recensies.

Recensie familie Verboom, 2009
Recensie familie Chaumillon, 2017
Recensie familie Smit, 2008
Recensie familie Plasmeijer, 2008
Recensie familie Bielderman, 2014
Recensie familie Boon, 2012
Recensie familie Coopmans, 2016
Recensie familie Brocx, 2010
Recensie familie Depraetere, 2014
Recensie familie Fleur, 2015
Recensie familie Jansen, 2013

Plattegrond van Villa Nagybajom
De onderstaande plattegrond geeft een indruk van de indeling van de woning:

Verder is van de bovenverdieping alleen de torenkamer in kaart gebracht met de trap omhoog en de deur naar de bergzolder.

  

Links (oranje) is de bovenverdieping met zolderkamer. Rechts (grijs) is de kelder. In de kelder is het zwembadhuis en een berging.

Voorkamer (Woonkamer) 37,67 m2
Tuinkamer (Woonkamer) 29,52 m2
Keuken 14,18 m2
Bijkeuken   3,64 m2
Hal (bij terras)   6,30 m2
Hal (bij zijingang)   6,51 m2
Torenkamer (slaapkamer, beneden) 24,50 m2
Torenkamer (slaapkamer, boven) 35,00 m2
Slaapkamer (bij terras) 20,00 m2
Slaapkamer (achter, westzijde) 15,75 m2
Badkamer (bij terras)   6,30 m2
Badkamer (achter, westzijde)   6,20 m2

De totale woon-oppervlakte van de villa is 205,57 m2, daarbij de bergzolder, de kelder en de terrassen niet meegerekend.

Omgeving van Villa Nagybajom
Nagybajom is een kleine dorpsgemeente met een gezonde middenstand. Er zijn diverse kleine supermarkten, restaurantjes en speciaalzaken. Gebruik de onderstaande Google Maps plattegrond om de plaats en omgeving te ontdekken.

Vastgoed eigenschappen
Woon-oppervlakte 205,57 m2
Bergruimte 98,96 m2
Perceel-oppervlakte 1.702 m2

Dakbedekking: dakpannen
Dubbelglas: dubbelglas

Woonkamers: 2
Keuken: 1
Slaapkamers: 4
Badkamers met toilet: 2
Bijkeuken: 1
Hallen: 2
Bergzolder: 1
Overdekt terras: 1

Zwembadhuis: 1
Berging: 1

Zwembad: 1
Speelveld: 1

Omheind: ja, met automatische poort

Elektriciteit: ja, nieuw
Gas: ja
Water: leidingwater
Warm water: elektrische boiler
Afwatering: riool
Verwarming: centrale verwarming op gas, tegelkachels aanwezig

Alarm: ja

Bouwjaar: 1950

Televisie: satelliet
Internet: ja

  • overname van het meubilair is bespreekbaar;
  • keuken is onderdeel van de koop.