Optie nemen en reserveren

Duurt het nog lang voordat u met ons uw droomhuis kan gaan bezichtigen? Het is mogelijk om een reservering (foglaló) te doen op het huis dat u wil bezichtigen. Bij het doen van een reservering is de Hongaarse wetgeving van toepassing.

BELANGRIJK: In juli 2018 was er een hittegolf in Nederland en België. Hierdoor hebben veel huizenjagers besloten een bezoek aan Hongarije uit te stellen tot augustus 2018. Deze maand is normaal de drukste maand van het jaar. We adviseren dat u tijdig contact met ons opneemt voor het vastleggen van een bezichtigingsafspraak. Het is ook mogelijk om een reservering (foglaló) te doen op vastgoed tot bezichtiging.

  

Reserveren voor bezichtiging
Bij het kopen van een huis in Hongarije is de Hongaarse wetgeving van toepassing. Het reserveren van Hongaars onroerend goed is in de Hongaarse wet geregeld. Een aanbetaling om een huis te reserveren foglaló (reservering) genoemd. Deze aanbetaling wordt schriftelijk vastgelegd onder twee getuigen. Zodra de aanbetaling gedaan is, mogen anderen het object niet meer kopen. Koopt u het huis, dan wordt de aanbetaling verrekend met de uiteindelijke aankoopprijs. Koopt u het huis niet binnen de reserverings-termijn, dan mag de verkoper de aanbetaling houden. Als de verkoper u niet toe laat om het huis te kopen gedurende de reserverings-termijn, dan moet de verkoper de aanbetaling dubbel aan u terug betalen.

  

De hoogte van de optie-betaling is afhankelijk van hoe lang een huis gereserveerd dient te worden. Gemiddeld is de aanbetaling voor het reserveren voor bezichtiging 5% van de aankoopprijs. Bekijk ons huizenaanbod en ontdek wat Hongarije voor u te bieden heeft.