Optie nemen en reserveren

Duurt het nog lang voordat u met ons uw droomhuis kan gaan bezichtigen? Het is mogelijk om een reservering (foglaló) te doen op het huis dat u wil bezichtigen. Bij het doen van een reservering is de Hongaarse wetgeving van toepassing.

BELANGRIJK: Eind 2017 werden we vermeld in een artikel in het Algemeen Dagblad en in een item van RTL-Nieuws. Sindsdien is er extra veel belangstelling voor ons huizenaanbod. We adviseren dat u tijdig contact met ons opneemt voor het vastleggen van een bezichtigingsafspraak. Het is ook mogelijk om een reservering (foglaló) te doen op vastgoed tot bezichtiging.

Reserveren voor bezichtiging
Bij het kopen van een huis in Hongarije is de Hongaarse wetgeving van toepassing. Het reserveren van Hongaars onroerend goed is in de Hongaarse wet geregeld. Een aanbetaling om een huis te reserveren foglaló (reservering) genoemd. Deze aanbetaling wordt schriftelijk vastgelegd onder twee getuigen. Zodra de aanbetaling gedaan is, mag de verkoper tijdens de reserverings-termijn het huis niet verkopen aan anderen. Koopt u het huis, dan wordt de aanbetaling verrekend met de uiteindelijke aankoopprijs. Koopt u het huis niet binnen de reserverings-termijn, dan mag de verkoper de aanbetaling houden. Als de verkoper het huis niet aan u wil verkopen gedurende de reserverings-termijn, dan moet de verkoper de aanbetaling dubbel aan u terug betalen.

De hoogte van de optie-betaling is afhankelijk van hoe lang een huis gereserveerd dient te worden. Gemiddeld is de aanbetaling voor het reserveren voor bezichtiging 5% van de aankoopprijs.

Als het nog lang duurt voordat u het huis kunt bezichtigen, is het te overwegen om een reservering te maken op uw droomhuis. Zo weet u zeker dat u niet voor niets een bezichtigingsreis onderneemt. Onze makelaars in Hongarije staan graag voor u klaar.

E-mail   info@eigenhuishongarije.nl
Skype   eigenhuishongarije
Telefoon   +36-20-961-66-46 (Nederlandstalig)