Optie nemen en reserveren

Er is veel belangstelling voor het kopen van een huis in Hongarije. Wij verkopen Hongaars onroerend goed dat aansluit bij de wensen en de smaak van Nederlanders en Belgen. Mede om deze redenen is er veel vraag naar vastgoed uit ons huizenaanbod en staat het niet lang te koop.

Optie nemen
Een bezichtigingsafspraak is zo gemaakt, maar is voor de meesten is de bezichtigingsreis een hele onderneming. Maar hoe weet u zeker dat het huis niet vooraf aan de bezichtiging verkocht is? Het is mogelijk om een favoriet huis te reserveren door het nemen van een optie. Men betaald een klein voorschot op een huis, waarna de verkoper het tot en met de dag van bezichtiging reserveert. U heeft zo het eerste recht tot kopen en de eerste keus, geheel vrijblijvend. Wanneer u er vanaf wenst te zien, behoudt de verkoper de optie-betaling. Besluit u het uiteindelijk te kopen, dan wordt de optie-betaling met de aankoopprijs verrekend.

De hoogte van de optie-betaling is afhankelijk van hou lang een huis gereserveerd dient te worden. Gemiddeld is een optie-betaling 5% van de aankoopprijs.

Heeft u serieuze interesse voor een huis uit ons aanbod. Neem direct contact op met onze makelaar in Hongarije voor meer informatie. Onze informatie is altijd vrijblijvend en kosteloos.

BELANGRIJK: Onze bezichtigingsagenda is tot 20 december 2017 volgeboekt. We adviseren dat u tijdig contact met ons opneemt voor het vastleggen van een bezichtigingsafspraak. Het is ook mogelijk om een optie te nemen op vastgoed tot bezichtiging. Dan wordt het niet verkocht of gereserveerd voordat u het gezien heeft en kunt u rustig nadenken. Vanaf 3 januari 2018 hebben we nog alle tijd voor u.

Reserveren van vastgoed
Heeft u na bezichtiging van een huis in Hongarije uw droomhuis gevonden? Laat het ons weten. Wij adviseren u bij de onderhandelingen van de aankoopprijs. Veel huizenjagers doen zonder rechtsgeldig contract een grote aanbetaling op hun droomhuis in Hongarije, maar weten niet dat daarmee hun aanbetaling juridisch ongeldig is. Men gaat er namelijk van uit dat het Nederlandse of Belgische recht van toepassing is, terwijl het Hongaars onroerend goed betreft. Neem voor de zekerheid altijd contact op met onze makelaardij of laat u door ons begeleiden. Inmiddels hebben daarmee tientallen huizenkopers veel geld behouden.

Koopcontracten voor vastgoed worden in Hongarije opgesteld door een advocaat in plaats van een notaris. Een aanbetaling op vastgoed wordt in Hongarije vastgelegd in een koopcontract opgesteld door een advocaat. Na ondertekening van het koopcontract en de aanbetaling voldaan te hebben, wordt de ‘koop’ vastgelegd in het kadaster. Er wordt dan in het kadaster geregistreerd dat er een koop gaande is tussen u en de verkoper. Het vastgoed is dan gereserveerd tot de koopprocedure volledig is afgerond. Het kan dan niet voor een tweede keer verkocht worden, er kan geen hypotheek op geregistreerd worden en zelfs de banken en overheid kunnen er dan geen beslag op leggen. Het kopen van een huis in Hongarije is daarmee rechtszeker en beter geregeld dan in de meeste andere landen in Europa (Bijvoorbeeld: Spanje, Griekenland of Duitsland).

Besluit u een huis te kopen, dan stelt onze makelaar in Hongarije een voorlopige koopovereenkomst op. Dit is een tussenstap tussen het besluit om te kopen en het definitieve koopcontract. Na ondertekening hiervan wordt het vastgoed tot de dag dat het koopcontract ondertekend wordt uit de verkoop genomen. In deze voorlopige koopovereenkomst staan ook alle afspraken die wij naar u moeten nakomen, zoals bijvoorbeeld ons kosteloze nazorg-pakket, maar ook de aankoopprijs, datum van overdracht en wijze van betaling.

Heeft u nog vragen, dan kunt u deze het beste stellen aan onze medewerkers. Zij helpen u graag verder. Informatie is bij ons altijd vrijblijvend en kosteloos.