Koopcontract ondertekenen in Nederland of België

Is het mogelijk dat u Hongaars onroerend goed op uw naam wil laten overschrijven of kopen zonder dat u daarvoor naar Hongarije zou willen afreizen? U zult die vraag kunnen stellen, omdat u het huis al gezien heeft of graag een eerste optie zou willen hebben om het te kunnen kopen door het doen van een aanbetaling op een algemeen geliefd vastgoed. Ook de verkoper kan zich dat afvragen. Als deze geen tijd, zin of middelen heeft om voor de koop naar Hongarije af te reizen, kan de wens bestaan om het koopcontract in Nederland of België te ondertekenen. Genoeg redenen om de vraag te stellen:

Is het mogelijk om in Nederland of België een Hongaars koopcontract
te ondertekenen en zo een huis in Hongarije te kopen?

Ja, dat is mogelijk. Hiervoor moeten de handtekeningen gelegaliseerd worden. Legaliseren betekend u geplaatste handtekeningen voor de Hongaarse wet geldig gemaakt worden. Dit gebeurt op het Hongaarse consulaat.

Zelf een afspraak maken
Het legaliseren van een handtekening voor een Hongaars koopcontract wordt uitsluitend door de Hongaarse consul gedaan. Deze is op afspraak te bezoeken op het Hongaarse consulaat in Den Haag of Brussel.

Zelf een afspraak maken, kan met het afsprakenformulier van het consulaat: Afspraken-formulier

Bezoekersadres Hongaarse ambassade / consulaat in Nederland:
Hogeweg 16, Den Haag, Nederland

Bezoekersadres Hongaarse ambassade / consulaat in België:
Avenue du Vert Chasseur 44, 1180 Uccle (Brussel), België

  
Foto’s: Eigen Huis Hongarije. Hongaarse ambassade en consulaat in Den Haag, Hogeweg 14

Bij ernstige ziekte of invaliditeit 
Mogelijk kan de verkoper om ernstige gezondheidsredenen het huis of zorginstelling in Nederland of België niet verlaten. Is het voor u niet mogelijk of onmogelijk om naar het Hongaarse consulaat te komen. Bij ernstige ziekte of invaliditeit is het mogelijk om een speciale afspraak te maken met de Hongaarse consul.

  

Foto’s ziekenhuis: René Koopman. De Hongaarse consul Danku Péter op bezoek bij één van onze cliënten in het Deventer Ziekenhuis voor de legalisatie van een handtekening op een koopcontract.