Koopcontract ondertekenen in Nederland of België

Is het mogelijk dat u Hongaars onroerend goed op uw naam wil laten overschrijven of kopen zonder dat u daarvoor naar Hongarije zou willen afreizen? U zult die vraag kunnen stellen, omdat u het huis al gezien heeft of graag een eerste optie zou willen hebben om het te kunnen kopen door het doen van een aanbetaling op een algemeen geliefd vastgoed. Ook de verkoper kan zich dat afvragen. Als deze geen tijd, zin of middelen heeft om voor de koop naar Hongarije af te reizen, kan de wens bestaan om het koopcontract in Nederland of België te ondertekenen. Genoeg redenen om de vraag te stellen:

Is het mogelijk om in Nederland of Beligë een Hongaars koopcontract
te ondertekenen en zo een huis in Hongarije te kopen?

Ja, dat is mogelijk. Onze Nederlandstalige makelaars begeleiden regelmatig aankopen vanuit Nederland of België. Hiervoor moeten de handtekeningen gelegaliseerd worden. Legaliseren betekend u geplaatste handtekeningen voor de Hongaarse wet geldig gemaakt worden. Dit gebeurt op het Hongaarse consulaat. Onze makelaars in Hongarije kunnen u daar meer over vertellen.

Zelf een afspraak maken
Het legaliseren van een handtekening voor een Hongaars koopcontract wordt uitsluitend door de Hongaarse consul gedaan. Deze is op afspraak te bezoeken op het Hongaarse consulaat in Den Haag of Brussel.

Zelf een afspraak maken, kan met het afsprakenformulier van het consulaat: Afspraken-formulier

LET OP! HET HONGAARSE CONSULAAT IN DEN HAAG WORDT MOMENTEEL VERBOUWD! De wachttijd voor het maken van een afspraak kan langer zijn dan 3 maanden. Gelukkig hebben onze klanten altijd een streepje voor.

Bezoekersadres Hongaarse ambassade / consulaat in Nederland:
Hogeweg 16, Den Haag, Nederland

Bezoekersadres Hongaarse ambassade / consulaat in België:
Avenue du Vert Chasseur 44, 1180 Uccle (Brussel), België

  
Foto’s: Vincent Eggermond. Hongaarse ambassade en consulaat in Den Haag, Hogeweg 14

Bij ernstige ziekte of invaliditeit 
Mogelijk kan de verkoper om ernstige gezondheidsredenen het huis of zorginstelling in Nederland of België niet verlaten. Is het voor u niet mogelijk of onmogelijk om naar het Hongaarse consulaat te komen. Bij ernstige ziekte of invaliditeit vastgoed adviseur of Nederlandstalige makelaar een speciale afspraak voor u maken met de Hongaarse consul. Wij begeleiden de gehele koopprocedure van begin tot eind en geven goede nazorg in Hongarije. Ook de overschrijving van elektriciteit, gas, water, vuilnis en de verzekering wordt door onze makelaar in Hongarije geregeld. Neem voor meer informatie direct contact op met onze makelaardij in Hongarije.

  

Foto’s ziekenhuis: René Koopman. De Hongaarse consul Danku Péter op bezoek bij één van onze cliënten in het Deventer Ziekenhuis voor de legalisatie van een handtekening op een koopcontract.