Huis kopen Hongarije

Hongarije Makelaardij

Maak uw keuze uit de volgende opties (door erop te klikken):

Zorgeloos kopen in Hongarije
Op deze website staat alle informatie die u nodig heeft voor het kopen van een Hongaars huis in Hongarije en naar Hongarije. U heeft absoluut geen makelaar nodig.

Belangrijk! Voordat u een huis gaat bezichtigen of kopen is het raadzaam een kadasternummer te vragen en deze door een Hongaarse advocaat te laten controleren. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan. U weet dan of u zaken doet met de daadwerkelijke eigenaar, of er schulden op het vastgoed staan en of er juridische claims op het vastgoed rusten.

Wilt u toch met een makelaar een huis kopen? Controleer de makelaar of makelaardij tevoren op een vergunning. Staat de makelaar of makelaardij geregistreerd in het provinciale makelaarsregister? Als u zaken doet met een bemiddelaar zonder makelaarsvergunning, dan is deze bemiddelaar illegaal werkzaam en bent u juridisch gezien onbeschermd vogelvrij. Dit kan tot hele gemene en nare situaties leiden.

  

De aankoop van een Hongaars huis
Het kopen van een huis in Hongarije gaat op de wijze die de Hongaarse wet voorschrijft. In Nederland en België stelt de notaris het koopcontract op. In Hongarije is de advocaat bevoegd om dit te doen. De advocaat regelt na het ondertekenen van het koopcontract en het betalen van de koopsom verschillende zaken op de achtergrond. De nieuwe eigenaar wordt aangemeld bij de Hongaarse overheid en het kadaster.

Wilt u meer lezen over het kopen van een huis in Hongarije? Klik dan: Huis kopen

Maak uw keuze uit de volgende opties (door erop te klikken):