Huis kopen Hongarije

Hongarije Makelaardij

Maak uw keuze uit de volgende opties (door erop te klikken):

Zorgeloos kopen in Hongarije
Het kopen of verkopen van een huis in Hongarije is niet moeilijk als u de weg kent en de Hongaarse taal goed spreekt. Wanneer u het Hongaars niet machtig bent en geen kennis heeft van de normale gang van zaken, is het goed dat u begeleidt wordt met de kennis en kunde van een register-makelaar in Hongarije. U wordt begeleidt door Vincent Eggermond die tenminste zes jaar werkzaam is in de Hongaarse makelaars. Wij nemen alle zaken rondom de koop van een huis in Hongarije volledig uit handen.

Het vastgoed in ons eigen huizenaanbod is:

  • vrij van schulden;
  • vrij van iedere juridische claim;
  • gecontroleerd op de eigenaar;
  • gecontroleerd op de kadastrale grenzen;
  • gecontroleerd op bouwvergunningen in hoeverre deze aanwezig zijn;
  • gecontroleerd op de omschrijving van het onroerend goed in het Hongaarse kadaster.

Al het vastgoed is tevoren door ons volledig doorgelicht of u koopt het direct van ons. Geen fratsen. Geen nare verrassingen achteraf.

Voordat wij een huis opnemen in ons aanbod onderzoeken wij of het vastgoed aansluit bij ons aanbod en controleren wij diverse zaken, waaronder het kadaster. Al het onroerend goed dat wij aanbieden is aan een zorgvuldige controle onderworpen geweest, zodat u als koper precies weet waar u aan toe bent.

De aankoop van een Hongaars huis
In Nederland en België stelt de notaris het koopcontract op. In Hongarije is de advocaat bevoegd om dit te doen. Deze dient vooraf aan de koop het onroerend goed bij het kadaster te controleren, de identiteit van de eigenaar en de koper te bevestigen, om daarna het koopcontract op te stellen. Bij deze controle wordt gekeken of er schulden of een hypotheek op het onroerend goed zijn, of bepaalde voorwaarden of beperkingen. Onze makelaardij heeft nog voordat u het huis op onze website gezien heeft, alle vastgoed in ons aanbod aan een soortgelijk onderzoek onderworpen, zodat u precies weet waar u als koper aan toe bent. U kunt als koper dus zorgeloos rondkijken tussen het vastgoed dat wij aanbieden.

Formeel dient de verkoper ook een Energielabel af te geven, bij verkoop en verhuur van het onroerend goed, al wordt daar in de praktijk geen navraag naar gedaan. Wanneer u daar waarde aan hecht, kunnen wij een daarvoor bevoegde inspecteur een rapport laten opstellen, om een Energielabel af te laten geven. Als koper heeft u dit label meestal niet nodig.

De advocaat regelt na het ondertekenen van het koopcontract en het betalen van de koopsom verschillende zaken op de achtergrond. De nieuwe eigenaar wordt aangemeld bij de Hongaarse overheid en het kadaster.

Wilt u meer lezen over het kopen van een huis in Hongarije? Klik dan: Huis kopen

De verkoop van uw huis in Hongarije
Wij beschikken over de middelen om uw Hongaarse vastgoed doeltreffend onder de aandacht te brengen. Na een afspraak gemaakt te hebben met onze makelaar, komt deze uw woning bezichtigen. Deze maakt foto’s, eventueel luchtfoto’s, schrijft een verslag en neemt maten op, om vervolgens onderzoek te doen naar de waarde van uw onroerend goed. Dit voortraject is niet kosteloos, maar wanneer dit vooronderzoek leidt tot het opnemen van het huis in ons aanbod ontvangt u de betaling voor dit voortraject terug.

Wanneer wij een koper gevonden hebben, wordt de gehele koop door één van onze vertrouwde advocaaten afgehandeld. Deze is naast het Hongaars ook Engels machtig. Onze makelaar voorziet in een Nederlandse vertaling of toelichting van het koopcontract en alle vervolg documentatie. Na de verkoop assisteert één van onze medewerkers bij het overschrijven van elektra, gas en water op naam van de nieuwe eigenaar. Ook voor u als verkoper is het van belang dat de koper een goede begeleiding ontvangt. Deze zal namelijk eerder voor een makelaar kiezen met een uitgebreid dienstenpakket voor een zorgeloze start in het vakantie- en woonland Hongarije.

Wilt u meer lezen over het kopen van een huis in Hongarije? Klik dan: Huis verkopen

Maak uw keuze uit de volgende opties (door erop te klikken):

Adviesbureau Eigen Huis Hongarije begeleidt u bij de aankoop en verkoop van uw huis of vakantiewoning in Hongarije. Neem vrijblijvend contact met ons op:

E-mail   info@eigenhuishongarije.nl
Skype   eigenhuishongarije
Telefoon   +36-20-961-66-46 (Nederlandstalig)