VERKOCHT (ID707) – Kasteel Hotel met bijgebouwen te koop in Nationaal Park bij Csemö, Hongarije

VERKOCHT!

Mooi klassiek kasteel-hotel te koop in het hart van een Nationaal Park. Het 300 jaar oude kasteel ligt in het rustieke nederzetting Nagymajor, een uur rijden van het bij Nederlanders bekende Csemö. De bewoners van de plaats zijn vriendelijk en met de koop van dit kasteel krijgt u vriendelijke buren.

Na de restauratie van het kasteel en de naastgelegen stallen is het twintig jaar lang een kasteelhotel geweest met in de stallen een Radio Museum van het dorp. Er zijn altijd plannen geweest om het hotel uit te breiden door in de stallen extra appartementen te realiseren met een indoor zwembad. Door privé-omstandigheden zijn deze plannen niet meer van de grond gekomen en is het hotel gesloten. Het kasteel wordt momenteel verhuurd aan een particulier tot het een nieuwe eigenaar gevonden heeft.

smeedijzer  wapen-van-graaf-vay
Het teken der Tempeliers bovenaan het mysterieuze trapportaal en het familiezegel van Graaf Vay

De eerste bewoner en bouwer van het kasteel is Graaf Vay, één uit de Orde der Tempeliers. Het heeft na Graaf Vay een onstuimige geschiedenis gekend. Na bijna een eeuw kwam het kasteel weer in de familielijn van Graaf Vay. Deze afstammeling, ook een ridder van de Orde, heeft het met trots voor zijn afstamming en liefde voor de omgeving laten restaureren en daar een hotel uitgebaat.

Het kasteel is een juweel in het natuurlandschap van het Hortobágy Nationaal Park. Vanuit iedere verdieping is een ander mooi uitzicht over het landschap, het dorp, de prachtige natuur.

Het kasteel heeft vijf woonlagen, bestaande uit een kelder, beheerderswoning en appartementen. Op de begane grond is de beheerderswoning met een woonkamer, hal met trappenhuis, moderne keuken, gastenkamer, en slaapkamer.

woonkamer-kasteel-2  woonkamer-kasteel-1
De woonkamer met originele tegelkachel met mooie sierstukken

Boven de begane grond zijn drie verdiepingen met in totaal zes appartementen, ieder met een woonkamer, slaapkamer en badkamer. Vanaf de bovenste verdieping is een tientallen kilometers ver uitzicht over het Hortobágy Nationaal Park.

Het kasteel is zeer geliefd bij de dorpsbewoners en waren dan ook blij op hun wijze bij te kunnen dragen aan de restauratie ervan twintig jaar geleden. Het betrof een zeer intensieve renovatie waarbij er zoveel mogelijk naar gestreefd is om authentieke elementen te bewaren voor de toekomst en het gene dat verloren was zoveel mogelijk te herstellen. Daarbij zijn moderne voorzieningen aan het kasteel toegevoegd, bijvoorbeeld centrale verwarming. Nu had het kasteel al een centrale verwarming waarmee via de muren het kasteel behaaglijk gestookt kon worden. Daar is een hedendaagse centrale verwarming met radiatoren aan toegevoegd.

middel-eeuwse-centrale-verwarming  velux-ramen-uit-de-middel-eeuwen
De oude centrale verwarming aan de ene kant en de moderne samen met de Velux ramen aan de andere kant

Het gebouw en omliggend terrein leent zich uitstekend voor bruiloften en andere festiviteiten.
mooi-feest-ridder-hongarije
Mooi ceremonieel aan Kasteel Vay

VERKOCHT!