UIT DE VERKOOP (ID125) – Investeren zonder zorgen, optie tot verdere project-ontwikkeling in Mecsek

Ten zuidwesten van Szászvár (uitspraak: Saaswaar), tegen de Mecsek is ruim tien hectaren bouwgrond in het binnengebied te koop. De grond wordt onderhouden door een boer die regelmatig het gras maait voor zijn dieren. Op deze wijze wordt de grond kosteloos onderhouden, waardoor u na eenmalige betaling van de aankoopkosten (1% + 2%) en overdrachtsbelasting van 4% verder geen kosten heeft aan het grondstuk. Het betreft een waardevaste investering.

hongaars-droomhuis  natuur-baranya

Steeds meer Hongaren uit de grote steden en voorsteden kiezen voor een weekend-huis in het noordoosten of het zuidwesten van het land. Door het gunstige belastingklimaat voor ondernemers en gepensioneerden kiezen steeds meer met name Nederlanders en Belgen hun oude dag door te brengen in Hongarije. Er kan dus op een later moment voor gekozen worden het grondstuk te benutten voor het realiseren van een vakantiepark, woonwijk of ‘gated community’ voor gepensioneerden en bejaarden of een combinatie van dergelijke concepten.

De burgemeester van de gemeente Szászvár verwelkomt verdere ontwikkeling van de regio. Zo is recentelijk de oude Szász Burcht compleet gerestaureerd. In het verleden zijn ook andere projecten, waaronder het mijnwerkersmuseum, wildpark en andere initiatieven gerealiseerd. Een aantal van deze projecten wordt gesubsidieerd door het LEADER Project van de Europese Unie voor het ontwikkelen van werkgelegenheid en toerisme in de regio Mecsek.

panorama-baranya  uitzicht-szaszvar

Szászvár wordt door haar bewoners gezien als een verbindings-element tussen de winkelsteden Bonyhád, Komló en Domdóvár. Er is een regelmatig openbaar vervoer netwerk en goede wegen van en naar de grotere plaatsen. In Szászvár zelf zijn meerdere restaurantjes, cafeetjes, een banketbakkerij, diverse cadeauwinkels, buurtsupers en andere middenstanders gevestigd, waardoor de inwoners niet direct afhankelijk zijn van de grotere winkelketens in de winkelsteden. Ook zijn er diverse zorgvoorzieningen, waaronder een huisartsenpost en tandarts. In Szászvár zijn alle nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, water, gas, internet, kabeltelevisie en telefoon aanwezig. Bij het ontwikkelen van een vakantiepark of villapark, wordt het voor de middenstand aantrekkelijk haar huidige diensten uit te breiden, wat voor u zakelijk ook de nodige kansen biedt. Een niet onbelangrijk gegeven is de toekomstige aanleg van de autosnelweg M9 van Wenen naar Roemenië, met een afslag Szászvár. De snelweg komt aan de andere kant van Szászvár bij Tófü.

platteland-hongarije  baranya

De omgeving heeft aantrekkelijke toeristische trekpleisters, waaronder thermaalbaden, lokale wijngaarden van beroemde wijnhuizen van Bonyhád, Szekszárd en Villány, maar ook lokale hobby-boeren, waaronder die tegen de naast gelegen wijnheuvel. De historie van het culturele erfgoed van deze regio is te bewonderen in de lokale dorpsmusea, waaronder het mijnwerkersmuseum en het wijnmuseum. Niet onbelangrijk om te noemen zijn de vriendelijkheid en gunstige levensstandaard van de lokale bevolking. Het is een prettige omgeving die voor veel buitenlanders iets weg heeft van de Provence of Toscane, met de mooie natuur en het ontspannen levensritme.

google-maps-szaszvar

Klik op de bovenstaande afbeelding om deze te vergroten.

Gezien het formaat en de ligging van het grondstuk, is het vastgoed een buitenkans en een eenvoudige en voordelige manier om een half miljoen euro te stallen. Na het eenmalig betalen van de aankoopkosten en overdrachtsbelasting, heeft u een belastingvrije investering in het buitenland. Daarbij is de keuze om het op een later moment verder te ontwikkelen als nieuwe woonwijk van Szászvár of als vakantiepark tegen het Mecsek-gebergte. Uiteraard kunt u het ook laten voor wat het is en de grond zien als een spreekwoordelijk appeltje voor de dorst.

Zou u het grondstuk willen bezichtigen? Neem contact op met onze makelaardij in Hongarije. Onze medewerkers helpen u graag verder en kunnen u meer vertellen over de regio Mecsek in Zuidwest Hongarije.

szaszvar-baranya

Afstanden vanaf het vastgoed

Thermaalbad Bikal   11 km
Thermaalbad en winkelstad Bonyhád   13 km
Kuuroord Komló – Sikonda   26 km
Kuuroord Dombóvár – Gunaras   28 km
Thermaalbad Magyarhertelend   34 km
Studentenstad Pécs   36 km
Kroatische grens   77 km
Siófok, Balatonmeer   92 km
Boedapest Centrum, Budapest Airport 183 km

Vastgoed eigenschappen
Perceel-grootte:   107.062 m2

Elektriciteit: mogelijk
Leidingwater: mogelijk
Afwatering: riool mogelijk
Gas: aardgas mogelijk
Telefoon: mogelijk
Televisie: mogelijk
Internet: mogelijk