Investeren in Hongarije, tips en informatie

7 OKTOBER 2018 – Het zijn onzekere tijden, maar dat geldt niet voor onroerend goed in Hongarije. De waarde van Hongaars onroerend goed stijgt. Met name direct bewoonbare en direct verhuurbare objecten stegen de afgelopen anderhalf jaar in waarde.

We leven in moeilijke tijden. Waar levert mijn zuurverdiende geld nog wat op? Op de bank ontvangt u geen rente en aan de Nederlandse en Belgische belastingdienst betaald u vermogensbelasting. Ook geld in een oude sok levert niets op. Maar hoe zorgt u voor rendement, zonder dat u daar belasting over dient te betalen? In Hongarije betaald u geen vermogensbelasting over onroerend goed. Daarnaast gaan bepaalde zaken in Hongarije anders dan in Nederland of België. Heeft u daar vragen over? Stel die dan gerust aan onze makelaar in Hongarije. Ontdek wat voor u de mogelijkheden zijn. Contant betalen van onroerend goed, bijvoorbeeld, is niet vreemd in Hongarije. Ontdek Hongarije met onze makelaar.

Budapest Centrum
De waardestijging van met name appartementen in Budapest is met name door de tienduizenden Chinezen die naast een verblijfsvergunning ook appartementen in het centrum tegen iedere prijs kopen.

Het Balatonmeer
Balaton blijft ‘booming’ onder met name Russische investeerders. Door te kopen aan het Balaton bent u ten alle tijden verzekerd van een goed rendement, ook wanneer u niet verhuurd. Siófok is de belangrijkste badplaats, daarna Balatonfüred en als derde Balatonlelle.

Nederlandse regio’s
De stijging is niet alleen zichtbaar in Budapest en bij het Balaton, maar ook in de regio Csemö en in de provincies Baranya, Tolna en Somogy. De verwachting is dat de komende vier á vijf jaar deze stijging verder zal doorzetten. Reden voor deze stijging zijn de tienduizenden Nederlanders en Belgen die naarstig op zoek zijn naar een nieuw thuis in Hongarije.