VERKOCHT (ID084) – Back-to-basic vakantiehuis in het Hongaarse dorp Jágónak, in het mediterrane Zuidwest Hongarije

VERKOCHT (ID084) – Back-to-basic vakantiehuis in het Hongaarse dorp Jágónak, in het mediterrane Zuidwest Hongarije

VERKOCHT!

Heeft u weinig geld en wilt u een leven opbouwen in Hongarije? Dan is dit de nummer één starterswoning!

  

De omgeving

Het huis staat in het gemoedelijke dorp Jágónak, dat ligt in de Hongaarse provincie Tolna, op de grens met de provincies Baranya en Somogy. Met deze centrale ligging heeft u Zuidwest Hongarije aan uw voeten.  Vanaf het huis gaat u via autoweg 611 en autoweg 66 en 61 snel naar de thermaalbaden van Bikal, Sikonda, Gunaras en Magyarhertelend. Het recreatiemeer van Orfü is slechts een half uur rijden vanaf de woning en na slechts één uur rijden bent u aan het Balatonmeer. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart bij deze woning ophalen. Het ligt namelijk niet alleen in een prachtig groen glooiend heuvellandschap, maar is ingeklemd tussen de Mecsek en de Hongaarse Valleienstreek met het Zselic natuurgebied in het westen. Voor uw uitgebreide boodschappen, gezellige restaurantjes en speciaalzaken, kunt u terecht in de nabij gelegen winkelstad Dombóvár. Via de goede verbindingswegen bent u in een half uur in de provincie-hoofdsteden Pécs en Kaposvár, in een uur in Szekszárd, in anderhalf uur in Boedapest en in twee uur op het vliegveld van Boedapest (Budapest Airport).

Het woonhuis

Het huis bestaat uit een ontvangstruimte, een woonkamer en een slaapkamer.

  

Vanuit de ontvangstruimte kunt u naar de woonkamer….

  

In de woonkamer staat een authentieke tegelkachel, waarvan slechts het deurtje vervangen dient te worden.

In deze woning zijn alle cement-tegels nog aanwezig…

  

  

Aan de woning is een wijnkelder en koele veranda met uitzicht op de tuin. Naast het huis is een bijgebouw met de zomerkeuken en een voorraadkamer. De zomerkeuken wordt gebruikt voor het bereiden van bijvoorbeeld jam, het inpotten van fruit uit de tuin en het maken van de Hongaarse jenever Pálinka. Tegen de zomerkeuken is een betonplaat, waarvan een gezellig plekje in de tuin te maken is; leuk voor een barbecue of andere festiviteit. De bouwmaterialen die er nu liggen kunnen aanleiding geven voor eenvoudige reparatie aan bijvoorbeeld het dakje van de waterput. Voor de rest wachten er bij deze back-to-basic vakantiewoning geen klussen…

  

Ook in de zomerkeuken zijn de authentieke cement-tegels aanwezig. Er is een wasbak en schoorsteen voor een houtkachel, waardoor het tot een eenvoudig gastenverblijf te maken is.

 

Op het perceel is een waterput. Deze werkt nog steeds. Gelukkig bent u niet alleen afhankelijk van de waterput, maar is er ook een kraan in de zomerkeuken en in de tuin. De kosten om deze naar het huis door te trekken zijn in Hongarije vele malen lager dan in Nederland of België, al verdwijnt daarmee het back-to-basic gevoel.

  

Bent u een echte pionier, dan kunt u in de toekomst de buur-percelen erbij kopen.

  

Vanuit de woning is landelijk uitzicht op de tuin en op de omgeving. Het is heerlijk genieten op de veranda met producten uit eigen tuin. Het hebben van een zomerkeuken biedt de mogelijkheid voor het verwerken van de producten uit de tuin.

  

Het is een heerlijke tuin voor mens en dier van tenminste 1.500 vierkante meter! In de tuin zijn diverse planten en fruitbomen, waaronder wijnranken van excellente druivensoorten.

Het huis staat in het Hongaarse Jágonák

Afstanden vanaf de woning

Winkelstad Dombóvár   11 km
Provincie-hoofdstad Kaposvár   28 km
Provincie-hoofdstad Pécs   38 km
Provincie-hoofdstad Szekszárd   72 km
Balatonmeer   72 km
Vliegveld Boedapest (Budapest Airport) 196 km

Vastgoed eigenschappen

VERKOCHT!

Woon-oppervlakte: 48 + 9 m2
Perceel-grootte:   1.500 m2

Bouwmateriaal: leem en steen
Dakbedekking: dakpannen

Kamers: 2
Slaapkamer(s): 1
Volledig omheind: ja

Breedte perceel: ongeveer 25 m

Bouwjaar: 1950

Elektriciteit: aanwezig
Stroom: 220/230
Water: waterput, waterleiding op perceel en zomerkeuken
Verwarming: tegelkachel

Zelfvoorziening: mogelijk
Camping: mini-camping

Meubilair: ter overname

VERKOCHT!

 

 

 

Categorie:Verkocht Tags , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.