Ongekend… Hongarije!

Levenslang genieten
Bij Hongarije denkt u aan: Wellness-centra en kuuroorden met thermaal bronwater, wijnstreken met befaamde wijnen, een rijkelijk ontspannen leven. Gezellige markten. Goede vers producten. Eettentjes en marktkramen met lokale versnaperingen en andere Hongaarse specialiteiten. Gezellig en alles heerlijk gewoon. Betaalbaar uit eten, en ongedwongen sfeer. Lekker terrasjes pakken en van het leven genieten. Wie droomt er niet van een leven in Hongarije?

  

Leven in Hongarije
De Nederlander en de Belg redden zich prima in Hongarije in het Duits en Engels. De meeste Nederlandse en Belgische pensioenen zijn in Hongarije belastingvrij. Lijfrentes, levensverzekeringen en andere uitkeringen kunnen in de meeste gevallen in Hongarije belastingvrij worden ontvangen. Ook zijn er diverse voorzieningen speciaal voor gepensioneerden.

Het comfort door de aanwezigheid van bekende supermarkten (Spar, Lidl, Aldi, Tesco, Penny) met ruime openingstijden, moderne winkelcentra, grote doe-het-zelf zaken en gezellige studentensteden met gerenommeerde universiteiten van Budapest en Pécs, maken dat u in Hongarije niets ontbreekt. In Hongarije is geluk nog heel gewoon gebleven met goede koffiehuizen, banketbakkerijen en ijssalons met heerlijk schepijs.

Bent u een tuinliefhebber? In Hongarije is het hebben van een grote tuin heel normaal. Lekker veel fruit uit uw eigen boomgaard: ieder jaar appels, peren, pruimen, noten in overvloed, onbespoten en biologisch. Zelf jam, wijn of palinka maken in uw zomerkeuken en ervan genieten op uw eigen terras of veranda. In Nederland en België is dat een droom voor velen, maar op het Hongaarse platteland een realiteit.

  

Aangenaam klimaat
Hongarije heeft een aangenaam klimaat met korte winters en zonnige zomers met ruim 2.200 zon-uren. Ieder stukje Hongarije heeft haar eigen micro-klimaat. Voor liefhebbers van het noordoostelijke landklimaat van warme zomers en ijzige winters of van een mild mediterraan klimaat van het zonnige Zuidwest Hongarije, is Hongarije een paradijs.

  

Vriendelijke bevolking
Het Hongaarse platteland, maar ook de drukke steden worden gekenmerkt door een vriendelijke en behulpzame bevolking. Alles is zo lekker gewoon gebleven en gaat gemoedelijk. In de Hongaarse steden buiten Budapest kunt u zorgeloos rondlopen, zonder bang te hoeven zijn voor zakkenrollers of om als vrouw lastig gevallen te worden. Hongarije is een land met traditionele waarden en normen, met respect voor de eigen cultuur.

  

Mooie natuur
Het land kent een rijke flora en fauna. Herten, wilde zwijnen, fazanten en andere wilde dieren. De wandelaar, ruiter en andere avonturier kan zijn hart ophalen in de prachtige natuur. Zeer divers van glooiende landschappen in het zuidwesten tot de ver strekkende laagvlaktes in het oosten. Het biedt talloze mogelijkheden om het plattelandstoerisme verder te ontwikkelen.

  

Belasting in Hongarije
Hongarije kent zeer lage gemeentelijke belastingen en andere fiscale voordelen, afhankelijk van de plaats waar u zich vestigt. In sommige dorpen hoeft u geen gemeentebelasting, winstbelasting of toeristenbelasting te betalen. Geen vermogensbelasting op eigen vastgoed. Geen WOZ-belasting of kadastraal inkomen. Ongekend lage lokale belastingen. Geen bijtelling voor de auto. Ondenkelijk lage voertuigbelasting. Geen Nederlandse BPM bij aankoop van een nieuwe auto. Nederland is één van de landen met de hoogste benzineprijzen van Europa. Hongarije behoort tot één van de goedkoopste landen van Europa.

Gastvrije houding van Hongarije
In tegenstelling tot West Europa is het vastgoed in Hongarije nog steeds betaalbaar. Dankzij het huidige beleid van de Hongaarse overheid zal de vraag naar onroerend goed alleen maar toenemen. De Hongaarse minister-president heette op 10 februari 2017 alle Nederlanders, Belgen en Duitsers die zich niet konden verenigen met het immigratiebeleid van hun woonland en islamisering van West Europa van harte welkom in Hongarije. In het zelfde jaar in november besteedde het RTL-nieuws en het Algemeen Dagblad met streekkranten uitgebreid aandacht aan de gastvrije houding van Hongarije.

Wilt u onderzoeken wat Hongarije voor u te bieden heeft? De website Eigen Huis Hongarije bevat alle informatie over Hongarije als vakantie- en woonland. Ook kunt u gemakkelijk zonder makelaar een Hongaars huis kopen. Neem eens een kijkje: Huizenaanbod.