VERKOCHT! (ID004) Hongaars huis, mooie bijgebouwen en terras met mooi uitzicht in Ibafa, Zuidwest Hongarije

GERESERVEERD! – Leuk Hongaars huis met stallen, wijnkelder en achter een terras met uitzicht over het landelijke glooiende landschap van de Baranya. Het huis staat in het gemoedelijke en rustige Hongaarse plaatsje Ibafa ten westen van de bij Nederlanders en Belgen geliefde Baranya.

Direct contact met de eigenaar
Wilt u dit Hongaarse huis bezichtigen, neem dan contact op met de Nederlandse eigenaar en u bent van harte welkom. Stuur voor meer foto’s van dit huis een e-mail naar de eigenaar.

E:mail: ujpestisor5@gmail.com
Telefoon: 0036-70-387-22-46

Lees verder…

  

Het woonhuis
De woning bestaat uit een woonkamer aan de voorzijde, in het midden de keuken en badkamer met toilet, met achter een ruime slaapkamer.

  

De kamer aan de voorzijde geeft uitzicht op de tuin en de straat.

  

De keuken is voorzien van een spoelbak, keramische kookplaat en voldoende kastruimte met efficiënte hoekopstelling.

  

Boven het aanrecht is een opening in het plafond met daar een dakraam voor extra licht en gevoel van ruimte in het huis. Het zelfde is in de badkamer gedaan.

  

In de badkamer is een inloopdouche, toilet en wastafel, met enkele aanpassingen voor vijftigplussers.

  

Aan de achterzijde van dit Hongaarse huis bevindt de slaapkamer.

  

Bij de renovatie van deze woning in 2013 is er rekening gehouden met het gebruik van vijftigplussers. De toegang van de veranda en de rest van het huis zijn bijvoorbeeld aangepast voor mindervaliden.

De bijgebouwen
Achter het huis bevinden de stallen, waarbij de grootste stal ingericht is als zomerkamer, atelier en wijnproeverij.

  

  

De andere stal is in gebruik als opslag, maar zou bijvoorbeeld omgebouwd kunnen worden tot gastenverblijf. De oude voederbakken van de paarden die er vroeger ondergebracht werden zijn er nog steeds.

  

Deze stallen waren in het verleden een ‘beschermd dorpsgezicht’ van Ibafa. De status van beschermd dorpsgezicht heeft het niet meer, u kunt het naar uw eigen wensen gebruiken.

  

Verder zijn er nog diverse andere bijgebouwen, waaronder enkele hokken, een oude zomerkeuken die nu dienst doet als berging. Aan de stallen is een carport.

Het perceel
Bent u een liefhebber van biologisch geteelde groente en fruit? In de tuin staan diverse fruitbomen en een paar wijnranken om in de zomer lekker van te kunnen snoepen.

  

Er is genoeg om uit te delen aan de buren of eventueel jam, fruitdranken of Hongaarse palinka-jenever van te maken.

  

In de tuin zijn voor en achter de stallen verschillende gezellige zitjes gemaakt. Gedurende de dag gaat de zon vanuit de achtertuin over de stallen, over de voortuin, waardoor er altijd zon- of schaduwrijke plekjes zijn waar u heerlijk kunt vertoeven. Behalve als droomhuis om in te wonen of lekker vakantie te vieren, is het ook een huis voor nieuwe hobby’s. Ontdek hoe leuk het is om wijn te maken met uw eigen wijnkelder.

  

Aan de stal is een wijnkelder die alle dagen van het jaar dezelfde temperatuur van ongeveer 7 graden heeft. Perfect om uw wijn en Hongaarse maaksels in te bewaren.

  

In de tuin is ook een waterput waaruit eigen water opgepompt kan worden. Voor het gemak is er een pomp geïnstalleerd om eenvoudig de tuin mee te bewateren.

  

Tot slot het grondstuk achter de stallen met een mooi uitzicht over het heuvelachtige landschap van Ibafa.

Ibafa en omgeving
In het dorp is een pijpenmuseum, een kerk, een buurtsuper, slijterij en de postbus (mobiel postkantoor) komt aan de deur. Zelfs Japanners komen jaarlijks met busladingen naar het pipamuzeum als onderdeel van hun Hongarije-ervaring. Mede dankzij het kleine Pipamúzeum (pijpenmuseum) en de wonderschone natuur rondom Ibafa, baten twee Hongaarse families twee pensions en een Nederlandse familie diverse vakantiehuizen voor verhuur uit. Paplak Panzio (Pension De Pastorie) en Ibafa Pihenö (Ibafa’s Rustplaats) zijn twee typisch Hongaarse pensions met Hongaarse gastvrijheid. De vakantiehuizen van Csillagos Hely (De Sterrenplaats) danken hun naam aan de bijzonder mooie sterrenhemel boven Ibafa bij helder weer. Ontdek de omgeving met mooie wandeltochten, paardrijden en nog veel meer. Koopt u dit huis als vakantiehuis, dan kunt u zeker overwegen om het te verhuren aan toeristen en vakantiegangers in de Baranya.

De foto’s op Google Maps Streetview zijn uit 2012, vóór de renovatie van 2013, dus niet actueel. De foto’s op deze pagina tonen het huis zoals het is.

Winkels en thermaalbad binnen handbereik
Ibafa is slechts 19 kilometer van de winkelstad Szigetvár, met diverse supermarkten als Lidl, Penny, Tesco en Spar. Tevens is er een bij Hongaren zeer geliefd thermaalbad in Szigetvár, met diverse wellness faciliteiten, sommigen ook leuk voor het hele gezin, bijvoorbeeld mineraalbaden, sauna, binnen- en buitenbaden, bubbelbaden, masseurs en dat voor een paar euro per dag. Verder zijn er diverse restaurantjes en eethuisjes in Szigetvár. In de diverse dorpen en steden in de wijde omtrek van Ibafa wonen honderden Nederlandse en Vlaamse gezinnen en komen jaarlijks duizenden op vakantie. Ga dus wonen op een plek waar anderen vakantie vieren of maak er uw vaste vakantiestek van.

Vastgoed eigenschappen

GERESERVEERD!

Woon-oppervlakte:  60,77 m2
Bijgebouwen:  95,82 m2
Perceel-grootte:  1.938 m2

Bouwmateriaal: leem en steen
Dakbedekking: dakpannen

Woonkamer: 1
Keuken: 1
Badkamers: 1
Slaapkamers: 1
Boilerkast: 1

Zomerkamer / Atelier: 1
Wijnkelder: 1
Bergingen: 2
Carport: 1

Veranda: 1
Terrassen: 2

Omheind: volledig

Elektriciteit: ja
Water: leidingwater
Waterput: aanwezig, met pomp om tuin te sproeien
Warm water: 80 liter elektrische boiler
Afwatering: septictank
Verwarming: 2 houtkachels

Recente vernieuwingen: nieuw dak, open plafonds met dakramen, vloeren, keuken, badkamer, zomerkamer in de stallen, pergola achter de stallen, pomp in de waterput.

Televisie: vaste aansluiting
Internet: vaste aansluiting
Telefoon: vaste aansluiting

Overige voorzieningen: Bushalte bij huis

  • Overname meubels en witgoed bespreekbaar.

Klik op de onderstaande link om de kadasterplattegrond te downloaden:
Kadaster-plattegrond Ibafa 136

Hieronder is een luchtfoto met de omlijning van het perceel:

Maak een afspraak voor bezichtiging met de bovenstaande contactgegevens van de eigenaren.

GERESERVEERD!

U bent van harte welkom in Ibafa!