1.320.000,- euro k.k (ID213) Highrollers Apartments Balaton. Compleet Penthouse: drie appartementen en vier studio’s

EXCLUSIEF VOOR DEZE PRIJS BIJ EIGEN HUIS HONGARIJE!

Stel uw geld, eventueel met vrienden en familie, uit Nederland of België nu veilig met goed rendement. Compleet zeven-appartement Penthouse op top-locatie (AAA) aan de Balaton Boulevard in Siófok te koop. Het betreffen de drie appartementen en vier studio’s op de bovenste verdieping van het complex. Het gehele aankoopbedrag kan bij zelfstandige verhuur binnen tien jaar terug verkregen worden. De omgeving is in ontwikkeling en andere appartementen-complexen zijn reeds uitverkocht nog vóór de bouw voltooid was. De koopsom mag (deels) contant betaald worden. Ook wanneer u het niet zou verhuren zult u door verkoop in de toekomst een goed rendement ontvangen, omdat de prijzen rondom het Balaton gezien de migratie vanuit de westerse landen gaat stijgen.

  

Faciliteiten van het Penthouse
Het object dat hier aangeboden wordt betreft een gehele bovenverdieping van een appartementencomplex op één van de drie top-locaties van Hongarije. Het gehele appartementencomplex is thermaal verwarmd (aardwarmte) en gekoeld met centrale vloer-, wand- en plafondverwarming. Muren geïsoleerd met 15 centimeter isolatie, dak met 20 centimeter isolatie. Lift aanwezig. Gemeenschappelijk zwembad, jacuzzi en sauna aanwezig op de begane grond. gemeenschappelijke kosten een euro per vierkante meter per maand. Stookkosten zijn dankzij de thermale verwarming slechts tien tot twintig euro per maand.

 

Stand van zaken
De bouw van het appartementencomplex is eind juli 2018 afgerond. Tot eind juni 2018, is in dit stadium van de bouw kosteloos maatwerk mogelijk. De appartementen op de begane grond en de eerste en tweede verdieping zijn al verkocht. Het penthouse is in zijn geheel te koop. Ideaal voor investeerders of mensen uit Nederland of België die hun zuurverdiende geld veilig willen stellen met een goed rendement. De huidige prijs is alleen bij verkoop van de complete bovenverdieping: drie appartementen en vier studio’s.

Hierbij een foto-verslag van begin juni 2018:

Rendement uit verhuur
De studio’s en appartementen zijn in de zomermaanden zeer goed te verhuren aan vakantiegangers en toeristen aan het Balatonmeer. De huurprijzen van soortgelijke moderne appartementen met zwembad en sauna liggen gemiddeld op 1.400,- euro per week. De appartementen van dit penthouse hebben ieder een riant terras, wat uniek is voor deze plek. Reële verhuurprijzen voor dit object gedurende het hoogseizoen zijn:

Per week Per jaar
Studio 1.200,- euro 21.600,- euro
Appartement 1.800,- euro 32.400,- euro

Verhuur is deels of in het geheel uit te besteden.

Het gemeenschappelijke zwembad en de sauna op de benedenverdieping worden voor u beheerd. Kosten voor dit beheer zijn bij de gemeenschappelijke kosten (een euro per maand per vierkante meter van de studio’s en appartementen) inbegrepen.

Stookkosten zijn dankzij de thermale verwarming (aardwarmte) tien tot twintig euro per maand.

Gemeentelijke belastingen
Hongarije heeft geen landelijke vermogensbelasting op onroerend goed. De gemeentelijke belastingen zijn per gemeente verschillend. Die van de gemeente Siófok (2018) zijn:

3,90 euro per jaar per vierkante meter woon-oppervlakte dat in gebruik is als woning;
4,20 euro per jaar per vierkante meter woon-oppervlakte dat in gebruik is als vakantiewoning;
1,30 euro per overnachting per persoon toeristenbelasting;

Heeft u vragen hierover of een afspraak maken voor bezichtiging om de huidige stand van zaken waar te nemen, neem dan direct contact op met onze makelaar in Hongarije.

Plattegrond Penthouse
Hieronder is de plattegrond van het Penthouse. Voor meer detail, klikt u op de onderstaande afbeelding. We kunnen u de afbeelding ook per e-mail toezenden. De contactgegevens van onze makelaardij staan onderaan deze object-omschrijving of bij Contact.

Locatie van het Penthouse
Het appartementencomplex staat aan de Köztársaság utca 5 (vertaald: Republiek straat 5). Gebruik de onderstaande Google Maps kaart om de omgeving te verkennen. In de nabije omgeving van het complex zijn diverse cafees, bars, strandclubs, nachtclubs, restaurants, treinstation (Siófok Vasútállomás) met een directe verbinding naar Budapest, bussen en het Golden Beach Balatonstrand (Siófok Aranypart).

Vastgoed eigenschappen
Totale woon-oppervlakte: 242,57 m2
Totale terras-oppervlakte: 197,38 m2

Bouwmateriaal: beton
Dak: 25 cm beton, 20 cm isolatie, ingebrand PVC-folie
Muurdikte: 30 cm
Isolatie: 15 cm
Dubbelglas: Triple-glas

Woonkamers: 4
Kamers: 4
Keukens: 4
Eetkamers: 4
Slaapkamers: 4
Badkamers: 7
Apart toilet: 2
Hallen: 6
Terrassen: 7
Gemeenschappelijke hal: 1
Lift: 1
Trappenhuis: 1

Zwembad: 1
Jacuzzi: 1
Sauna: 1

Omheind: complex is omheind
Camerabewaking: ja
Eigen parkeerplaats: ja

Elektriciteit: ja
Water: leidingwater
Warm water: geo-thermaal
Afwatering: riool
Verwarming: thermaal: vloer-, wand- en plafondverwarming
Airco: geo-thermaal

Televisie: ja
Internet: ja
Vaste telefoon: ja

  • Tot eind Juni 2018 is het nog mogelijk om zonder extra kosten maatwerk toe te passen.
  • Wordt opgeleverd met badkamers en aansluitingen voor de plaatsing van keukens. Exclusief keukens en meubilair.

Kosten koper
De kosten koper voor het totale onroerend goed zijn:

3.150,- euro notaris/advocaat kosten en kadaster leges
6.600,- euro 0,5% makelaars-courtage, inclusief Basis Service-pakket
zie onderstaand* 4% overdrachts-belasting Hongaarse overheid

*overdrachts-belasting is 4% over de in het koopcontract overeengekomen koopsom, waarover u drie tot zes maanden na aankoop van het onroerend goed bericht ontvangt van de Hongaarse overheid.

Bij de koop van Hongaars onroerend goed bieden we een uitgebreid Basis Service-pakket waar u niet extra voor hoeft te betalen. Gaat u emigreren naar Hongarije, dan kunt u gebruik maken van ons optionele Emigratie Service-pakket. Ga voor meer informatie naar de pagina Service.

E-mail   info@eigenhuishongarije.nl
Nederlands telefoonnummer   06-555-888-69 (bellen buiten Nederland: 0031-6-555-888-69)
Hongaars telefoonnummer   0036-20-9616649