119.000,- euro k.k. (ID753) Ideaal gelegen 2,1 hectare bedrijfsgrond voor droomhuis, rand van stad Simontornya, uitzicht vismeren

NU IN PRIJS VERLAAGD! OUDE PRIJS: 139.000,- euro k.k. / 133.500,- euro k.k. – Het betreft hier een groot bouwperceel met als aanduiding ‘bedrijfsgrond’. Het bedrijf is hier nooit gekomen en de eigenaar wil het snel verkopen. Nutsvoorzieningen (elektriciteit) is aanwezig en in overleg met de gemeente kunt u het omturnen naar wat u maar wilt! Het stadje is centraal gelegen, geen leegloop-project, maar wel alle rust en vrijheid.

Simontornya en omgeving
De Hongaarse stad Simontornya is net als het dorp Csemö bekend van de Nederlanders die zich er gevestigd hebben. Deze bevinden voor het merendeel aan de noordoostelijke zijde van de wijnheuvel. Simontornya heeft sinds 21 jaar stadsrechten met 4.500 inwoners. Het heeft meerdere restaurantjes, professionele en amateur wijnboeren, een gemoedelijke bevolking en met name in de lente- en zomermaanden een ontspannen vakantiesfeertje. U zult van niemand last hebben en kunt de drukte zelf opzoeken.

Het perceel
Op het perceel zelf kunt u uw eigen paradijs of een vakantieparkje realiseren. De locatie leent zich goed voor beide. Het is een gewilde locatie voor Nederlanders en Belgen, vandaar dat ik gevraagd ben om dit perceel onder de aandacht te brengen. (U koopt geheel zonder makelaar!)

Gelegen aan de doorgaande weg met een verharde weg langs het perceel.

Heerlijk rustig of juist niet
Vanaf het perceel heeft u uitzicht op de vismeren. In Simontornya is een kuurkasteel resort, het eeuwenoude fort en altijd goed en voordelig eten bij het Tulipán Étterem (Tulpen Restaurant) bij de kruising. Verder zijn er nog diverse andere eethuisjes en horeca aangelegenheden. Terwijl aan de ene kant van alles te doen is in de omgeving, is het aan de andere kant heerlijk rustig en lekker normaal gebleven. De warme bakker in het centrum, de vriendelijke mensen op het gemeentehuis, de wijnboertjes die u willen verwennen met hun zelfgemaakte wijnen… het is een wereldje wat we in Nederland en België allang verloren zijn, maar hier springlevend is.

Thermaal Tamási, Balaton, Budapest en meer…
Op twintig minuten rijden van Simontornya is thermaalbad Tamási en op een half uur rijden het Balatonmeer. In de zomermaanden vindt in de buurt van Simontornya het Ozora Festival plaats. Dit is op 12 kilometer rijden van het perceel. Simontornya is op vijftig minuten rijden van de Hongaarse hoofdstad Budapest, waardoor u wel de lusten maar niet de lasten van de Hongaarse hoofdstad heeft. Er zijn goede mogelijkheden van openbaar vervoer met een directe trein naar Budapest en diverse busverbindingen naar de rondom gelegen plaatsen.

Er zijn diverse kleine winkels in het stadje. Voor de grote supermarktketens als Lidl, Spar, Penny, Super Coop en de Tesco kunt u goed terecht in Tamási en Sárbogárd. Goede land en thuis gemaakte (lees: superlekkere) wijnen zijn bij de buren op de wijnheuvel op loopafstand te verkrijgen. Vaak voor prijsjes waar men in Nederland en België van kan dromen.

Vanaf het perceel zijn naar alle kanten vergezichten.

Ontwikkeling van de omgeving
De verwachting is dat de stad Simontornya zich de komende jaren in zuidwestelijke richting zal gaan uitbreiden. Gezien de vismeren ten noordwesten, de provinciale grenzen ten noorden en ten oosten, met de ligging van de Hollandse Wijnheuvel in het zuiden. De huidige geboortepolitiek van Hongarije met de trek naar stedelijk gebied zal waarschijnlijk een groei van de gemeente Simontornya tot gevolg hebben.

Waarde van het object
Grondprijzen zijn voor goed gelegen bouwgrond in Simontornya rond de 10,- á 20,- euro. Rond de eeuwwisseling betrof het grond voor wijn- en akkerbouw. Tot ongeveer tien jaar geleden waren er plannen voor de bouw van een bedrijfspand. De omwonende zagen dit niet zitten en hebben de bouw ervan tegen gehouden omdat dit voor veel geluidsoverlast zou zorgen en de mooie omgeving zou verpesten. De grond staat nu al geruime tijd te koop, daarom is de eigenaar recentelijk met de prijs gezakt tot de huidige vraagprijs.

Een perceel met veel mogelijkheden, waarbij uw droom werkelijkheid kan worden.

De grond behoeft de eerste tijd geen onderhoud en kan nog ook op een veel later moment in gebruik genomen worden. Het perceel ziet er momenteel niet netjes uit, omdat de huidige eigenaar het gras voor de huidige vraagprijs niet meer wil maaien. Voor u een mogelijkheid om één van de mooiste plekken in Hongarije op uw naam te verkrijgen!

Het uitzicht is prachtig. Laat u zichzelf ook verrassen?

Vastgoed eigenschappen
Type vastgoed: üzemi terület (bedrijven terrein)
Ongeveer +21.000 m2
Perceel: licht glooiend
Electriciteit: Deel van nutsvoorzieningen zoals elektriciteit aanwezig. Waterleiding aan de weg. Goede telefoon- en internet ontvangst.
Koopprocedure: 1 maand, kan als Nederlander en Belg onbeperkt op naam verkregen worden.

Contact met eigenaar
Bij serieuze interesse. Contactpersoon is Nederlandstalig.
E-mail:   info@eigenhuishongarije.nl

Foto’s: met dank aan de buurman!