Kennismaking

Per 1 november 2019 heeft Eigen Huis Hongarije een nieuwe eigenaar.

Eigen Huis Hongarije geeft gratis informatie voor het kopen van een huis in Hongarije. Van het starten van de zoektocht en de huizenjacht zelf, tot de koop bij de notaris/advocaat en de overdracht. Verder geven we informatie over het emigreren naar Hongarije vanuit een Europees land. Behalve deze website zult u verder geen hulp nodig hebben. In Hongarije spreken veel mensen naast de Hongaarse taal ook Duits en soms Engels. Voor sommige zaken is het goed om een Hongaarse tolk of beëdigd vertaler te vragen. In ieder geval zal deze website met gratis informatie u duizenden, zo niet tienduizenden, euro’s kunnen uitsparen.

Goede en correcte informatie maakt een rijk leven in Hongarije mogelijk. Lees alles op Eigen Huis Hongarije.

Deze website is voortgekomen uit de werkzaamheden van een vroegere Hongaarse register-makelaardij (Biztosház Kft). Het doel van deze website is het correct informeren en het aan de kaak stellen van misstanden op de Hongaarse huizenmarkt. De informatie wordt geheel gratis aangeboden, zonder winstoogmerk.

Onze gepassioneerde medewerkers

Mart Hendriksen – Per 1 november 2019 de nieuwe eigenaar van Eigen Huis Hongarije. Verantwoordelijk voor de dagelijkse beleidsvoering en vastgoed adviseur voor koop van Hongaars onroerend goed.

Dr. Németh Tímea – Onze advocaat voor West Hongarije. Tímea is onze advocaat voor het opstellen van koopcontracten van Hongaars onroerend goed, met een specialisatie in bedrijfsrecht. Zij is werkzaam in de Hongaarse provincies Baranya, Tolna, Somogy, met een kantoor in Dombóvár. Spreekt naast Hongaars ook uitstekend Engels.

Dr. Dobák Nándor – Onze advocaat voor Oost Hongarije. Hongaars advocaat Nándor heeft kantoor in Kiskunfélegyháza en is uw adres koopcontracten voor uw huis in Hongarije. Behalve normaal onroerend goed, is hij gespecialiseerd in agrarisch vastgoed, bijvoorbeeld de koop van een tanya in Hongarije. Is werkzaam in Oost Hongarije, de poesta en omgeving Csemo. Spreekt Hongaars en Engels.

Tot december 2020 zal oud-medewerker en makelaar Vincent Eggermond een adviserende rol op de achtergrond voor het adviesbureau vervullen.

We stellen het erg op prijs als u deze website deelt op sociale media en een linkje stuurt naar uw vrienden of andere mensen die zich oriënteren voor het kopen van een huis in Hongarije.

Het vastgoed wordt aangeboden op Eigen Huis Hongarije koopt u direct van de eigenaar zonder makelaar. U kunt direct contact met ze opnemen voor bezichtiging en alle informatie over het kopen van een huis in Hongarije. Verder staat alle informatie over het kopen van een huis in Hongarije staat op deze website.

Wilt u desondanks alle informatie toch een huis kopen via een makelaar?
Makelaars dienen een officiële registratie te hebben bij de makelaarskamer. Hebben zij die zeggen makelaar te zijn geen makelaarsvergunning, dan zijn zij illegaal bezig. Dit is strafbaar voor zowel de “makelaar” in kwestie, alswel de afnemer van de diensten (u dus!). Het controleren van makelaars in de Baranya, kan op de volgende website: http://logoweb.pecs.hu/register/index/reg_uz_ing_gazd?mid=3477
Daar vult u in bij het hokje “Társaság neve” (Bedrijfsnaam) de makelaar in en klikt u op “Szürés” (Filter). Als een makelaar geregistreerd is, dan ziet u de registratie met vergunningsnummer en de datum van registratie. Zie het onderstaande voorbeeld (met de bedrijfsnaam van onze vroegere makelaardij Biztosház Kft):

U kunt in de plaats van de zoek- of filterfunctie, ook handmatig de lijst doorlopen met de pijltjes bij de zoekfunctie. Op deze pagina staan alle makelaars en makelaardijen van de provincie Baranya geregistreerd. Zo kunt u dus ook andere makelaars en makelaardijen controleren of deze officieel geregistreerd zijn. Onderzoek bijvoorbeeld eens:

  • Droomhuis Hongarije Makelaardij (zoek op bedrijfsnaam: Álomház Kft.)
  • Honed Imexma Kft (zoek op bedrijfsnaam: Honed Imexma Kft.)
  • Thuis in Hongarije Makelaardij (zoek op makelaar: Sivert Arends)
  • etc…