UIT DE VERKOOP (ID013) Bungalow met apart gastenhuis in het hart van de Stierenvallei, Zuidwest Hongarije

UIT DE VERKOOP – Bungalow met gastenverblijf te koop in de Stierenvallei in de Hongaarse provincie Baranya, Zuidwest Hongarije. Het object is Natura 2000 (Nationaal Park) en er mag niet bijgebouwd worden, maar er zijn voldoende andere mogelijkheden.

Object omschrijving
Het betreft een unieke locatie, niet alleen voor Hongarije, maar ook voor Europa. De bungalow met gastenhuis zijn omringt door een tuin met diverse sierplanten en bomen, met vanaf de veranda’s uitzicht over de paardenweides en de prachtige natuur van het Nationale Park.

  

Voor de bungalow (rode huis) en het gastenhuis (gele huis) zijn twee graasweides voor paarden, die in de koudere maanden onder te brengen zijn in de stallen achter het gastenverblijf.

  

Het gastenverblijf heeft eigen sanitaire voorzieningen en eigen meterkast voor elektriciteit. Hierdoor is het ook eenvoudig te verhuren.

  

Bij het huis is een kleine siervijver. Voor gezelligheid voor vrienden en familie aan huis is er een stenen barbecue en een kampvuurplaats.

De bungalow
De bungalow bestaat uit een riante woonkamer met openslaande deuren aan de veranda, met daarvan uitzicht op de paardenweides en het bos.

  

De warme mediterrane uitstraling maakt dat u zich het hele jaar door in de vakantie-sferen waant.

  

De bungalow komt u binnen via de veranda of de achterdeur.

  

Deze voor Hongarije uitzonderlijk riante woonkamer heeft twee openslaande deuren naar de veranda.

  

Kenmerkend voor dit huis is het plafond van de woonkamer met tien dikke boomstammen. Dit maakt het mogelijk om in de toekomst de zolder bewoonbaar te maken. (Vroeger was de woonkamer een stuk kleiner en was er een extra slaapkamer. Dit is weer zo terug te brengen door de muur terug te plaatsen of door een kamerscherm.)

  

Aan de woonkamer is een open keuken met heteluchtoven, elektrische kookplaat, afzuigkap, wasbak en voldoende kastruimte.

  

De hal van het huis beschikt over een inbouwkast. Aan de hal is de voorraadkamer.

  

Voor een extra riante woonkamer is de toenmalige slaapkamer verplaatst naar waar vroeger de houtberging was.

  

In de badkamer is een bad met douche en wastafel. Aan de badkamer is een apart toilet.

  

Naast de badkamer is een kleedkamer met ruimte voor kleedkasten of de mogelijkheid om er een tweede slaapkamer van te maken.

  

De bungalow is geschikt voor een klein gezin of alleenstaanden die de rust zoeken, maar tegelijk de gemakken van de winkelsteden op korte afstand willen. In de vallei is altijd een gezonde lucht, mooie flora en fauna en mogelijkheden om eruit te gaan in het bos.

Woon-oppervlakte van de bungalow

Veranda 26,96 m2
Woonkamer 48.55 m2
Keuken 18,14 m2
Hal met inbouwkast   4,11 m2
Voorraadkamer   8,92 m2
Slaapkamer 11,27 m2
Kleedkamer   9.52 m2
Badkamer   4,36 m2
Toilet   1,36 m2

De totale woon-oppervlakte van de bungalow is 133,19 m2, exclusief bergzolder.

Het gastenhuis
Naast de bungalow staat het gastenhuis met alle faciliteiten om uw gasten welkom te ontvangen.

  

Aan het gastenhuis is een carport (13 m2)…

  

…de stallen (21 m2), berging (12 m2) en een opslag (19 m2). Ook achter het gastenverblijf zijn nog twee paardenboxen (12 m2) en een houtopslag (17 m2).

  

Op de benedenverdieping in het gastenhuis is een woonkamer, badkamer met toilet en een slaap-/woon-ruimte op de bovenverdieping. Voor het gastenhuis is een terras.

  

De badkamer van het gastenhuis heeft een douche, wastafel en toilet.

  

Op de bovenverdieping is een slaapkamer voor uw gasten.

Woon-oppervlakte van het gastenhuis

Woonkamer gastenhuis 24,63 m2
Badkamer met toilet   4,88 m2
Slaapkamer bovenverdieping 30,55 m2

De totale woon-oppervlakte van het gastenhuis is 60,06 m2, daarbij het terras (21 m2) niet meegerekend.

Sanitair en verwarming
De bungalow heeft een centrale verwarming met vloerverwarming waarvan de verwarmingsketel elektronisch verwarmd.

  

Voor de gezelligheid is er een gezellige houtkachel in de woonkamer. In het gastenhuis is een houtkachel, maar deze is eventueel in de toekomst ook elektrisch te verwarmen. Er is voldoende capaciteit.

Koken wordt gedaan met een elektrische kookplaat. Heeft u de voorkeur voor koken op gas, dan zijn er leidingen aangelegd om de gasfles in de voorraadkamer aan te sluiten. In de voorraadkamer zijn ook de elektrische boiler en de wasmachine-aansluiting.

Beide huizen hebben een eigen meterkast voor de elektriciteit. Beide huizen hebben een aparte hoofdkraan voor het water die aangesloten is op de hydrofoor (moderne waterpomp) en een aparte septictank.

Omgeving van het onroerend goed
Het huis is uiterst gunstig gelegen voor levensgenieters. Behalve dat u slechts een kwartier rijden verwijdert bent van de winkelsteden Dombóvár en Komló, zijn er in een straal van 50 kilometer tenminste 11 thermaalbaden te vinden. De Hongaarse badplaats Siófok aan het wereldberoemde Balatonmeer is slechts een uur rijden van het huis verwijdert. Liefhebbers van kunst en cultuur gaan naar de op een half uur verderop gelegen cultuurstad Pécs. De cultuurstad Pécs is tevens de oudste en tevens gezelligste universiteit- en studentenstad van Hongarije.

Overige mogelijkheden…
Het gastenverblijf naast het huis is te verhuren als Bed and Breakfast of luxe vakantie-verhuur. Wie heeft namelijk zo een unieke locatie aan te bieden in het mooiste gebied dat Hongarije kent? Het onroerend goed heeft een beschermde status, omdat het in het kadaster omschreven staat als Natura 2000 (Nationaal Park). U mag niet bij bouwen. Maar, niet getreurd, want u kunt uw overige dromen rustig ten uitvoer brengen met bijvoorbeeld het opzetten van yurts of chalets. Verder is er 900 meter verderop een oud boswachtershuis te koop (ID314). Dit renovatie-project staat kadastraal omschreven als ‘huis in binnengebied’ en kent daarom geen enkele beperking voor het realiseren van uw dromen (bijvoorbeeld: vakantie-verhuur, kringloopwinkel, jachthuis, atelier, etc).

Vastgoed eigenschappen

UIT DE VERKOOP

Woon-oppervlakte bungalow:   133,19 m2
Woon-oppervlakte gastenhuis:   60,06 m2
Oppervlakte bijgebouwen:   93,96 m2
Perceel-grootte:   6.495 m2

Kadaster omschrijving: Natura 2000, sinds 2008

Bouwmateriaal: steen
Dakbedekking: dakpannen, nieuwe daken

Dubbelglas: ja
Horren: ja

Woonkamer: 1 + 1
Keuken: 1
Slaapkamers: 1 + 1
Kleedkamer: 1
Badkamers: 1 + 1
Apart toilet: 1
Hal: 1
Voorraadkamer: 1

Paardenboxen: 3
Carport: 1
Berging: 1
Opslag: 1
Houtopslag: 1

Bouwjaar: bungalow 1950, gastenhuis 2007
Recente vernieuwingen: renovatie bungalow, veranda en slaapkamer bungalow, centrale verwarming op elektriciteit, barbecue, visvijver

Elektriciteit: ja, nieuw
Water: hydrofoor (moderne waterpomp)
Warm water: elektrische boilers
Afwatering: bungalow en gastenhuis een aparte septictank
Verwarming: centrale verwarming met elektrische ketel, houtkachel

Camera’s: ja
Televisie: Canaal Digitaal en Hongaarse televisie
Internet: 4G, goede verbinding

  • Overname van het meubilair en gereedschap is bespreekbaar

UIT DE VERKOOP

Dit object wordt exclusief aangeboden op Eigen Huis Hongarije. Andere aanbieders hebben geen bevoegdheid het onroerend goed aan te bieden.