24.999,- euro k.k. (ID313) Unieke te renoveren locatie in de Stierenvallei, vlakbij winkelsteden, wellness en Pécs

Het onroerend goed staat ten zuiden van het Hongaarse dorp Kisvaszar, aan het begin van de Stierenvallei (Bikádi Völgy) . De Stierenvallei is onderdeel van Nationaal Park De Zeven Paarlen Beek in het hart van de Mecsek.

Direct contact met de eigenaar
Neem voor een bezichtigingsafspraak contact op met de Nederlandse huiseigenaar:

Telefoonnummer: 0031-6-555-888-69
E-mail: engelscarla@gmail.com

Object omschrijving
Het betreft een renovatie-project waarbij het hoofdgebouw geheel naar eigen wensen en smaak ingericht kan worden. Het hoofdgebouw is recentelijk voorzien van een nieuw dak, maar voor de rest moet er van alles aan gedaan worden. Voor wie de locatie kent, weet dat dit een buitenkans is. Gezien de unieke ligging van het pand, is het ideaal voor een Bed and Breakfast voor vakantiegangers, vogelaars, jagers en andere natuurliefhebbers. Anderen zien het als een luxe vakantiehuis of een plek om te gaan wonen en nooit meer weg te gaan. Lees de informatie en maak een bezichtigingsafspraak om kennis te maken met deze geweldige plek.

Ga voor een uitgebreide impressie en video naar de website: Huis te koop Hongarije

Veranda  Huis in Hongarije met stallen

Vrij gelegen, overal dichtbij
De omgeving wordt gekenmerkt door de uitgestrekte bossen met rijke flora en fauna van het natuurgebied. Een prachtig bosrijk gebied waar werkelijk van alles te ontdekken is, met bijzondere dieren, bomen en planten kenmerkend voor het Nationaal Park. De locatie is goed bereikbaar over de geasfalteerde wegen tussen de winkelsteden Dombóvár en Komló, waar het aantal auto’s per uur makkelijk op één hand te tellen is. De verschillende verharde en onverharde wegen die door het gebied kronkelen, zijn leuk voor het uitzetten van wandelroutes of quadsafari’s, om ook anderen kennis te laten maken met de prachtige natuur. Desondanks u zich midden in de natuur bevind, bent u dankzij de goede wegen slechts een klein kwartier verwijdert van twee winkelcentra met grote supermarkten en restaurantjes.

Boswachtershuis bij Kisvaszar  Bossen van de Baranya, Mecsek

Uniek onroerend goed
Midden in de natuur met slechts Staatsbosbeheer en de bomen als uw buren. Het betreft unieke locatie buiten de bebouwde kom, terwijl het vastgoed in het kadaster omschreven staat als woonhuis in het binnengebied. Kortom: alle vrijheid, zonder enige beperking. Het onroerend goed biedt door de ligging en kadastrale omschrijving alle mogelijkheden om het in alle vrijheid en na eigen wens te gebruiken.

Het object bestaat uit een hoofdgebouw met diverse bijgebouwen, waaronder een stal, carport, wijnhuis en twee wijnkelders. In de tuin is een gezellig zitje met een kampvuurplaats voor de zomeravonden.

Hongaars wijnhuis  Hongaarse jacht

Winkels en restaurantjes
De winkelstad Komló is slechts tien minuten rijden van het boshuis en de winkelstad Dombóvár minder dan vijftien minuten. Dombóvár is een leuk stadje met diverse restaurants, cafees, supermarkten en speciaalzaken. Een kwartier verderop is ook het kleine winkelstadje Sásd met onder andere eethuisje waar traditioneel Hongaarse gerechten, waaronder Lángos en goed gekruide Kolbász geserveerd wordt. In Sásd zijn ook diverse winkels, kledingwinkels, tuinwinkels en bouwspeciaalzaken. Ongeveer tien minuten rijden van het huis is een gezellig wegrestaurant met een uitgebreide menukaart met allerlei traditioneel Hongaarse en Zwabische (oud-Duitse) gerechten. Deze bezorgen ook thuis in het bos, dus u hoeft niet de deur uit als u geen zin heeft om te koken.

Cultuur en ontspanning
Voor kunst en cultuur gaat u naar de gezellige studentenstad Pécs, met allemaal leuke winkeltjes, restaurantjes, studentencafé’s, gezellige zondagsmarkt, nationale opera en andere leuke en praktische zaken, waaronder grote bouwmarkten, groothandels en andere speciaalzaken.

Thermaalbaden en wellness-centra
In een straal van vijftig kilometer van het object zijn maar liefst acht wellness- en thermaal faciliteiten te vinden. Op slechts 18 kilometer is Sikonda, waarna wellness-centrum Gunaras op 20 km en Kuur-kasteel Bikal volgen. Daarnaast kunt u als wellness-toerist goed terecht bij de thermaalbaden van Igal, Tamási, en de openlucht thermaalbaden van Bonyhád en Kaposvár. Een fantastisch uitvalspunt voor de wellness-toerist die de 8 van de 15 wellness-centra in het zuidwesten van Hongarije, op twintig minuten tot maximaal drie kwartier rijden van deze uitzonderlijk mooie plek.

boswachtershuis-te-koop-hongarije

Het woonhuis met appartement
Het hoofdgebouw bestaat uit een woonhuis met appartement. Beide zijn van elkaar gescheiden en bereikbaar vanaf de veranda achter het huis. Dankzij de hoge ramen aan de straatkant, is er geen inkijk. Het zicht vanaf de straat wordt afgeschermd door het huis, zodat er achter het gebouw veel privacy te realiseren is. Voor het huis is het een vrij uitzicht. Het is uw eigen paradijsje in het bos.

plattegrond-boshuis-binnengebied

Het hoofdgebouw bestaat uit een voorportaal, vier kamers, badkamer en een ruimte die uiterst geschikt is voor een keuken met voorraadkamer. Het appartement bestaat uit een hal, bergruimte, woonkamer, keukentje en badkamer. Alles dient grondig gerenoveerd te worden. Rechts van het woonhuis, aan de veranda, is de trap naar de boven verdieping. Deze bevat nogmaals de zelfde oppervlakte en is geheel naar eigen smaak in te richten.

De totale woonoppervlakte van het woonhuis en het appartement zijn 139,50 m2. Daarbij is de oppervlakte van de veranda, de berging en het trappenhuis aan het gebouw niet meegerekend. Boven is een even zo grote oppervlakte.

Gezellige veranda naast het huis  Entree Hongaars huis

Koophuis Hongarije  Huiskamer en keuken

Bij dit object zit u midden in de natuur en heerlijk op uzelf en tegelijk dichtbij alles. In al deze opzichten dus een buitenkans voor iemand die het haastige leven wenst te verruilen voor een leven in de natuur, met de keuze om af en toe te mengen in het stadsleven van bijvoorbeeld Dombóvár of de studentenstad Pécs.

Aan de rand van het Hongaarse dorp

Het huis staat amper een minuut rijden van het rustieke Hongaarse dorp Kisvaszar, waar een kruidenier, buurtcafé, en een kerkje te vinden is. De mobiele bakker komt meerdere malen per week en de postbode brengt en haalt iedere morgen uw post. Kortom: alle comfort binnen handbereik en genieten van de rust die de prachtige natuur te bieden heeft. Ook is er in het gemeentehuis een bibliotheek en internetcafé waar dagelijks gratis van internet gebruik gemaakt mag worden. Zeker voor de eerste start van uw onderneming bied dit het nodige comfort, al zullen onze makelaars u helpen met het verkrijgen van een goede internetverbinding. Voor een gezellig verenigingsleven kunt u kennismaken met het vijf minuten verderop gelegen Vásárosdombó, waar ook diverse winkeltjes, buurtsupers, een huisartsenpost, tabakzaak en bank te vinden zijn.

Afstanden vanaf het vastgoed

Kisvaszar (dorpskern)     1 km
Vásárosdombó (Hongaars restaurant, winkels)     7 km
Winkelstad Komló   13 km
Winkelplaats Sásd   14 km
Winkelstad Dombóvár   18 km
Studentenstad Pécs   33 km
Kuurhotel Sikonda   17 km
Wellness-centrum Magyarhertelend   18 km
Wellness-centrum Dombóvár – Gunaras   20 km
Kuurkasteel Bikal   25 km
Thermaal openlucht-zwembad Kaposvár   44 km
Wellness-centrum Igal   46 km
Thermaal openlucht-zwembad Bonyhád   48 km
Wellness-centrum Tamási   50 km

Huis te koop in Hongarije

Schatting van kosten renovatie
Op 12 mei 2018 is er een schatting gedaan door aannemer Balázs Vaszil voor het renoveren van het onroerend goed. Bij deze renovatie worden de volgende zaken gerealiseerd:

  • elektriciteit en waterleidingen vernieuwd en aangepast naar de wensen van de moderne tijd;
  • centrale verwarming met elektrisch gestookte ketel en vloerverwarming;
  • muren verbeterd, gerepareerd en opnieuw gestuct, binnen en buiten;
  • deurposten verhoogt, lateien aangebracht bij ramen en deuren;
  • nieuwe moderne dubbelglas ramen en nieuwe deuren;
  • nieuwe bettonvloeren;
  • twee moderne badkamers (meer of minder is mogelijk) nieuw sanitair en betegeld;
  • moderne keuken met nieuw sanitair en inbouw-apparatuur;
  • ruim 170 vierkante meter zoldervloer geïsoleerd;
  • dakgoten waarbij het regenwater ondergronds tot de perceelrand wordt afgevoerd.

Volledig uitbesteden:
De kosten zijn inclusief de uurlonen van de aannemer, elektriciens, loodgieters, metselaars en andere werkers. Inclusief materialen en het vervoer van de materialen. De kosten worden hierbij geschat op in totaal 70.000,- euro.

Werk en materiaal:
Wanneer u het zonder aannemer wil renoveren, maar de werkzaamheden wil uitbesteden, terwijl u daarbij aanwezig bent, zijn de kosten geschat op 45.000,- euro.

Alleen materiaal:
Als u alle werkzaamheden zelf gaat verrichten, zonder aannemer en medewerkers, maar alleen materiaalkosten, dan zijn deze momenteel geschat op 15.000,- euro.

Deze bedragen zijn schattingen en kunnen in de loop van de tijd variëren.

Vastgoed eigenschappen
Woon-oppervlakte:   139,50 m2
Perceel-grootte:   2.175 m2

Bouwmateriaal: leem en steen
Dakbedekking: dakpannen

Kamers: 7
Badkamer: 2
Bergruimten: 2
Parkeerplaatsen: op eigen terrein
Stal: 1
Wijnhuis: 1
Wijnkelders: 2
Omheind: ja

Bouwjaar: 1935
Recente vernieuwingen: Nieuw dak

Elektriciteit: ja, dubbele meterkast
Stroom: 220/230
Water: waterleiding
Verwarming: schoorstenen voor houtkachels

Televisie: mogelijk
Internet: mogelijk