UIT DE VERKOOP (ID195) – Boerenhoeve in het centrum van Báta, tegen natuur-reservaat Duna Drava Nationaal Park

UIT DE VERKOOP (ID195) – Boerenhoeve in het centrum van Báta, tegen natuur-reservaat Duna Drava Nationaal Park

Adellijke boerenhoeve gelegen in het centrum van de Hongaarse gemeente Báta, tegen het Nationale Park Duna Dráva. Gezien de locatie en de aanwezige faciliteiten een ideale Bed and Breakfast locatie. Uiteraard zijn er diverse andere opties voor de verhuur, gezien de eigenaar aangevangen heeft met het realiseren van extra appartementen met mooi uitzicht over de tuin van de hoeve. Aan het huis is een in 1940 gebouwd wijnhuis met twee wijnkelders. De sfeer van de boerderij, de oude meubels die achterblijven en het geweldige natuurgebied dat tegen het dorp gelegen is, bieden eindeloos veel mogelijkheden voor de B&B ondernemer in Hongarije.

  

Het object is gelegen in het centrum van de Hongaarse plaats Báta, tegen het beschermde natuurgebied Duna Dráva.

  

Op het terrein zijn drie waterputten: één met authentiek waterputhuis, tweede met een origenele buitenkraan en de derde is gesitueerd in één van de bijgebouwen. Deze laatste is in de toekomst opnieuw te benutten.

Binnen het huis is veel ruimte die door de huidige eigenaar grotendeels onbenut gelaten is. Het woongedeelte is gezien de grootte van de woon-oppervlakte op te splitsen in een woonhuis en een vakantiewoning.

  

In de woonkamer is een gezellige kachel ook aangesloten is op de centrale verwarming.

  

Veel kamers in het huis ademen nog steeds de authentieke sfeer. Desgewenst blijven het grootste gedeelte van de meubels achter in de woning.

  

De woning is direct te betrekken en van daaruit naar uw eigen smaak verder vorm te geven.

  

Behalve een authentieke 15 meter lange veranda is er een gezellig overdekt terras naast het huis met uitzicht op de tuin.

De eigenaar heeft aangevangen om enkele appartementen op de bovenverdieping te realiseren. Vandaar is een prachtig uitzicht over de tuin en het perceel. De leidingen voor elektra en water toe- en afvoer zijn naar boven doorgetrokken om het originele plan snel vervolg te kunnen geven. De eigenaar en onze makelaar in Hongarije kunnen u daar tijdens een bezichtiging daar meer over vertellen.

  

De gehele tuin is omheind en is een klein paradijsje voor de rustzoeker. De tuin biedt talloze mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een moestuin voor gedeeltelijke zelfvoorziening of de ruimte voor kleinschalige recreatie.

  

Onderdeel van de boerenhoeve is een authentieke présház (letterlijk: pershuis) voor de persing van druiven en voor de productie en proeverijen van wijn. De authentieke sfeer die dit wijnhuis uit 1940 nog steeds uitademt blijft onderdeel van de woning. De professionele wijnpers en meubels van het wijnhuis blijven achter. Bij de woning zijn twee uit stenen opgetrokken kelders. Het huis bevat al het gene dat een wijnliefhebber bekoort.

  

  

De stallen naast het wijnhuis zijn na bijna zeventig jaar nog steeds in goede staat. De stallen zijn ingericht voor acht paarden, vier koeien en zes jonge of kleinere dieren. Naast de stal zijn een carport en werkruimte met een eenvoudig gastenverblijf.

  

  

Woonkamer met gezellige kachel 18,44 m2
Tweede woonkamer 20,88 m2
Ontvangstruimte 21,55 m2
Keuken 14,63 m2
Wasruimte   2,48 m2
Eerste slaapkamer 25,35 m2
Tweede slaapkamer 24,65 m2
Badkamer met bad   4,75 m2
Badkamer zonder bad   2,54 m2
Apart toilet   1,24 m2
Hal   9,77 m2
Kleine serre   5,63 m2

Totale woon-oppervlakte is 151,91 m2. De oppervlakte van de veranda, het overdekte terras en de appartementen op de bovenverdieping in wording (ongeveer 120 m2) niet meegerekend.

Pershuis 32,66 m2
Gastenverblijf 21,11 m2
Stal 66,18 m2

Totale oppervlakte van de bijgebouwen is 119,95 m2. De wijnkelders en carports worden in deze berekening niet meegerekend.

De omgeving
De boerenhoeve staat in het centrum van de Hongaarse plaats Báta, dat grenst aan het Nationaal Park Duna Dráva. Het natuurgebied strekt zich uit over 50 hectare; een rijke bron van flora en fauna. Het is een prachtig gebied dat uitnodigt om ontdekt te worden door wandelaars, ruiters en mountainbikers. Het Báta is een vriendelijk en goed ontwikkeld dorp met onder andere een kinderopvang, basisschool, bibliotheek, bibliotheek, dokterspost, apotheek, cultuurhuis, sportvereniging en jeugdvereniging. Daarnaast een katholieke en gereformeerde kerk, politiebureau en een bank. In Báta zijn zeven museumhuizen met oude gebruiksvoorwerpen, textiel en kunst, die de eens rijke folklore van het gebied ten toon stellen.

Via de autoweg 56 en autosnelweg de M6 bent u binnen twee uur op het internationale vliegveld van Hongarije: Budapest Airport.

Bent u benieuwd wat de omgeving u verder te bieden heeft? Ga eens wijnproeven in de geroemde Hongaarse wijnstreken van Szekszárd en Villány. Of ontdek de diverse wellness-centra in de omgeving, waaronder het nieuwe openlucht thermaalbad van Bonyhád. Houdt u van winkelen of bent u een liefhebber van gezellige volksmarkten? In Pécs, Baja en Bonyhád is er wekelijks een gezellige markt waar de meest uiteenlopende spullen en lekkernijen worden aangeboden. De omgeving nodigt in ieder geval uit om ontdekt te worden.

Afstanden vanaf de boerenhoeve

Nationaal Park Duna Dráva   1 km
Winkelstad Bátaszék 11 km
Winkelstad Baja 30 km
Winkelstad Pécs 63 km
Thermaalbad en winkelstad Mohács 23 km
Openlucht thermaalbad en winkelstad Bonyhád 34 km
Wijnstreek Szekszárd 34 km
Wijnstreek Villány 50 km
Kroatische grens 33 km

  

Vastgoed eigenschappen

Woon-oppervlakte: 151,91 m2
Oppervlakte bijgebouwen: 119,95 m2
Woonlagen: 2
Perceel-grootte: 692 m2

Bouwmateriaal: leem en steen
Dakbedekking: dakpannen

Woonkamer(s): 3
Keuken(s): 1
Slaapkamer(s): 2
Badkamer(s): 2
Apart Toilet: 1
Wasruimte(n): 1
Hal(len): 2
Wijnhuis: 1
Wijnkelder(s): 2
Gastenverblijf: 1
Stal: 4 paarden, 8 koeien, 6 jonge of kleinere dieren
Parkeerplaats(en): carports
Volledig omheind: ja

Geïsoleerd: ja
Dubbelglas: ja

Breedte perceel: ongeveer 40 m

Bouwjaar: 1940, 1970
Renovatie: 2005

Stroom: 220/230
Water: leidingwater
Warm water: elektrische boiler
Verwarming: gasconvectors, houtkachel met centrale verwarming
Afwatering: riool

Televisie: satelliet
Internet: aanwezig

Verhuur: mogelijk
Bed and Breakfast: mogelijk

 

 

 

Categorie:Uit de verkoop Tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.