BNR Nieuwsradio

BNR-Nieuwsradio verslaggever Jesse Pinster was naar aanleiding van de Hongaarse presidentsverkiezingen in Hongarije. Gedurende zijn rondreis in Hongarije bracht Jesse een bezoek aan B&B en Mini-camping A Fehér Tanya de Vlaamse familie Dejonghe. Levend als een God in Hongarije gaven Kurt en Tine Dejonghe een rondleiding.

  

Een medewerker van Eigen Huis Hongarije verklaarde waarom Hongarije zo aantrekkelijk is voor Nederlanders en Belgen. Behalve de gunstige levensstandaard en de belastingverdragen met Hongarije is het voor de Nederlander en Belg een leven als een God in Hongarije. Bij het aflossen van lijfrente-polissen in Nederland, gaat er tenminste vijftig procent naar de belastingdienst. Wanneer deze afgekocht wordt wanneer men in Hongarije woonachtig is, wordt dit in Hongarije belast. Dat betekend nul tot zestien procent. Verder zijn de meeste pensioenen in Hongarije onbelast en aankopen van onroerend goed, nieuwe auto’s en zorg zijn stukken goedkoper.

BNR Nieuwsradio journalist Jesse Pinster in Zuidwest Hongarije (Baranya, Tolna, Somogy).

De B&B en Mini-camping is op een grondstuk van ruim tweeduizend vierkante meter met zwembad, sauna en twee gastenverblijven en een woonhuis met diverse bijgebouwen. In Nederland of België kost een dergelijk object ruim zeven ton, terwijl een dergelijke droom-locatie in Hongarije voor één tot twee ton te koop is.