VERKOCHT (ID077) – Luxe Bed and Breakfast locatie, twee vakantiewoningen, mini-camping, wellness-faciliteiten

VERKOCHT!

Leuke Bed and Breakfast locatie in Zuidwest Hongarije in het typische Mecsek-dorp Váralja. Het dorp is geliefd bij Nederlanders en Belgen om haar geweldige ligging tegen de Mecsek, met talloze mogelijkheden voor recreatie, bijvoorbeeld: GPS-wandelen, geo-caching, fietsen, mountainbiken, paardrijden, wijnproeverijen en thermaal-toerisme.

mountainbiken-hongarije  wijn-maken-hongarije
Talloze mogelijkheden voor recreatie

Niet alleen rustzoekers en avonturiers vinden het dorp een klein paradijs, maar ook jagers en hobby-vissers voelen zich er snel thuis. In de zomer worden er diverse festiviteiten georganiseerd en staat het bol van de dorpscultuur van de Mecsek en folklore.

wijn-hongarije  luxe-bed-and-breakfast-zwembad-wellness-2
Luxe vakantiewoningen met wellness faciliteiten

De vakantie accommodatie
Het vakantie verblijf bestaat uit twee mooie vakantiewoningen met luxe mini-camping. Deze luxe is mede te vinden in het grote zwembad (36,5 m2) dat behalve door de zon ook door zonnecollectoren extra bij gewarmd wordt. De accommodaties zijn een klein wellness paradijs met naast het luxe zwembad ook een sauna-huis voor de campinggasten.

luxe-bed-and-breakfast-zwembad-1  sauna
Recreatie zwembad en sauna

Zowel de zonaanbidder of juist hen die verkoeling zoeken genieten op de verschillende terrassen en veranda’s op het perceel. Droomt u van een Bed and Breakfast aan huis, dan is dit het ideale object. De zomerkeuken kan eenvoudig ingeschreven worden als de bedrijfskeuken om uw gasten iedere ochtend te voorzien van een heerlijk ontbijt met de plattelands producten van de regio.

boerderij-hongarije-huis-1  straat-varalja-1
Genieten van het goede leven in de prachtige natuur

De vakantiewoningen, Melati en Encok, beschikken ieder over een moderne keuken, moderne badkamer, gezellige woonkamer en boven is een vide waar de riante slaapkamer voor twee personen gesitueerd is.  Vanuit de vakantiewoningen is uitzicht op de wijngaard en het zwembad en sauna-huis, waar u heerlijk kunt ontspannen als zijnde in een Hongaars kuuroord. De namen van de vakantiewoningen, Melati en Encok, zijn namen van geneeskrachtige kruiden tegen reumatiek en voor ontspanning, de geneeskrachtige eigenschappen van de thermaalbaden van Hongarije.

luxe-vakantiewoning-melati-2  luxe-vakantiewoning-melati-huis-3

luxe-vakantiewoning-melati-huis-4  luxe-vakantiewoning-melati-huis-5
Interieur van vakantiewoning Melati

De Melati is een geneeskrachtig kruid met een verfijnde schoonheid, het gene karakteristiek is voor wellness-vakantiewoning de Melati.

luxe-vakantiewoning-encok-1  luxe-vakantiewoning-encok-3

luxe-vakantiewoning-encok-9  luxe-vakantiewoning-encok-7
Interieur van vakantiewoning Encok

De Encok is een klein geneeskrachtig kruid met eigenschappen die karakteristiek zijn voor wellness.

boerderij-hongarije-3  luxe-vakantiewoningen-hongarije-8
Genieten op de veranda van de Melati en de Encok

Vakantiewoning Melati 66,54 m2
Vakantiewoning Encok 43,12 m2

Camping terrein
Vanaf de elektronisch bedienbare poort aan de voorkant van het perceel tot aan de campingplaats aan de achterkant van het perceel is een pad gemaakt, geschikt om met de camper naar de campingplaats te rijden. Bij campingplaatsen zijn twee kranen die aangesloten zijn op een krachtige hydrofoor in de waterput en zo in water voorzien voor bijvoorbeeld de afwas van de campinggasten of het bevloeien van het perceel. Ook zijn er twee kranen aan de voorkant van het perceel, voor het bevloeien van de wijngaard. Voor drinkwater en douchen kunnen de campinggasten terecht in het sauna-huis waar een aparte badkamer gemaakt is.

camping-hongarije-te-koop  camping-hongarije-te-koop-1
Camping locatie met buitenkranen en sanitair bij het zwembad

camping-hongarije-te-koop-2  camping-hongarije-te-koop-3

De camping locatie is verder te ontwikkelen door de bouw van vier houten chalets op het terrein. Het perceel mag immers tot dertig procent bebouwd worden.

  

In ieder geval is het jaarlijks gezellig op het veld achter het zwembad. Met een prachtig uitzicht en een warm kampvuur in de zomeravonden, wordt een vakantie in het Hongaarse Váralja onvergetelijk.

Woonboerderij
Naast de vakantie accommodatie is de woonboerderij met een moderne keuken, moderne badkamer, woonkamer, kantoor en slaapkamer.

keuken-4  woonkamer

badkamer-1  slaapkamer-4

De slaapkamer en kantoor hebben mooie klassieke openslaande deuren naar de veranda met uitzicht op de wijngaard naast het huis.

wijn-hongarije-9  wijn-hongarije-8

Woonkamer 24,48 m2
Keuken 15,66 m2
Kantoor 17,85 m2
Slaapkamer 26,01 m2
Badkamer   6,60 m2

Behalve de veranda parallel aan de woonboerderij, is er nog een brede veranda naast het huis.

boerderij-hongarije-7  overdekt-terras-3

Daarnaast is de zomerkeuken voor bijvoorbeeld het verwerken van plattelands producten uit eigen tuin of het bedrijfsmatig uitbaten van een Bed and Breakfast in Hongarije.

hongarije-zomerkeuken-5  hongarije-zomerkeuken

Naast gelegen is de garage met werkruimte en berging. Na alle werkzaamheden kunt u heerlijk ontspannen op één van de terrassen in de tuin.

hongarije-spiritualiteit  hongarije-spiritualiteit-5
Ontspanning en spiritualiteit op het Hongaarse platteland

Zomerkeuken 14,00 m2
Garage 12,00 m2
Bergruimte 13,50 m2
Wijnkelder   7,00 m2
Saunahuis 12,50 m2

De omgeving
U en uw gasten hoeven zich gedurende een vakantie in de Mecsek geen moment te vervelen. Gedurende de zomer is het mogelijk diverse typische Hongaarse plattelands activiteiten met uw gasten te doen, waaronder wijn maken, Hongaarse jenever stoken en jam maken. In het dorp zijn meerdere wijnhuizen van verschillende pluimage van de luxe restaurant-wijn tot de eenvoudige wijnen van de lokale hobby-boeren. Deze hebben allen hun eigen charme en passie voor de Hongaarse wijn. Op eigen perceel is een wijngaarde die jaarlijks tientallen liters wijn oplevert. Daarnaast zijn er diverse planten en bomen met fruit uit eigen bodem voor heerlijke fruitsalades, likeuren of als verfrissende snack tussendoor.

In een straal van tien kilometer zijn tenminste vijftien eetgelegenheden te vinden van ieder niveau. Het openlucht thermaalbad van winkelstad Bonyhád is een fantastische attractie voor het hele gezin. Voor meer wellness en ontspanning kunt u uitstekend terecht bij het Kuurkasteel van Bikal, met daarnaast het themapark Puchner. De studentenstad Pécs is bekend van haar mooie architectuur, musea, opera en gezellige horeca, al men zich dichtbij huis niet snel vervelen.

Natuurgebied Mecsek   2 km
Winkelstad en thermaalbad Bonyhád 10 km
Kuurkasteel Bikal 18 km
Studentenstad Pécs 42 km

De plaats: Váralja!
De B&B locatie staat in het idyllische Váralja, een dorp met een rijke folklore en oude tradities. Al voor de Turkse bezetting werd dit gebied bewoond. Momenteel heeft het dorp ongeveer 900 inwoners, in de zomer heeft het dorp, samen met de terugkerende vakantiegangers 1.100 bewoners.

culttur-hongarije  museum-hongarije

Váralja staat bij de toeristen bekend om haar fantastische natuurrijke ligging. De hoofdstraat gaat vanaf de autoweg naar de heuvels van de Mecsek; eenmaal het dorp uit is het een ontdekkingstocht door de bergketen. Het dorp is geliefd bij GPS-wandelaars, de ruitersport en mountainbikers.

wijnhuizen-hongarije  wijnhuis-hongarije

De liefhebber van volkscultuur kan er ook zijn hart ophalen. De volkscultuur bevat elementen vanuit de volksculturen van Sárköz en Zengövárkony. Deze zijn desondanks de vermenging nog origineel in Váralja bewaard gebleven. Váralja is bekend van houtschilderingen op bijvoorbeeld meubels, maar denk ook aan de klederdracht met elementen die kenmerkend zijn voor haar dorpscultuur en de elementen van buitenaf. De toerist hoeft zich er geen moment te vervelen. Zelfs als u geen natuurliefhebber bent, zijn alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie aanwezig. In het dorp is een dorpscafé, een bos-restaurant, mijnmuseum, cultuurmuseum en een manege.

hobby-boer-wijn-hongarije  hongaarse-klederdracht-varalja

Er zijn diverse wijnhuizen die uitnodigen voor proeverijen en in een straal van tien kilometer zijn tenminste vijftien eetgelegenheden met voor ieder wat wils. Ongeveer tien minuten rijden van Váralja is het nieuwe openlucht thermaalbad van Bonyhád. Een leuke attractie voor jong en oud.

Eigenschappen van de accommodatie

VERKOCHT!

Woon-oppervlakte: 200,26 m2
Plafond hoogte: 2,96 m
Oppervlakte bijgebouwen: 59 m2
Perceel-grootte:   2.341 m2

Woonkamers: 3
Keukens: 4
Slaapkamer: 3
Badkamer(s): 4
Overige kamers: 1
Werkruimtes: 1
Garage: 1
Veranda’s: 3
Terrassen: 2
Zwembad: 1
Sauna: 1
Wijnkelder: 1
Parkeerplaatsen: 4

Volledig omheind: ja
Dubbelraams: woonboerderij
Dubbelglas: vakantiewoningen

Wijngaard: ja
Boomgaard: ja

Bouwvergunningen: aanwezig
Bed and Breakfast: mogelijk
Camping: mogelijk
Verhuur website: ja

Elektriciteit: nieuw
Water: leidingwater, waterput
Nieuwe waterleidingen: ja
Warm water: elektrische boilers
Verwarming: gasconvectors, badkamer met elektrische vloerverwarming
Gas: aanwezig
Afwatering: riool

Televisie: Aanwezig
Internet: Aanwezig

Bouwjaar: 1935
Renovaties: 2009

VERKOCHT!