VERKOCHT (ID377) Leuke te renoveren woonboerderij, ook geschikt als B&B, vlakbij winkelstad en wellness, Zuidwest Hongarije

VERKOCHT! – Mooie klassiek vormgegeven Zwabenboerderij in mooie authentieke staat en eenvoudig aan te passen aan onze moderne maatstaven. Daklatten en elektriciteit dienen vernieuwd te worden. Lonen zijn vele malen lager dan in Nederland of België. Stallen of woonhuis te verbouwen tot leuke appartementen voor gasten. Wijnhuis met mooie kelder op perceel interessant voor dagactiviteiten. Alles nog authentiek. Niet ver van winkels en recreatie, toch mooi landelijk.

Object omschrijving
Het object bestaat origineel uit een woonhuis, wijnhuis, garage en twee grote stallen. De totale woon-oppervlakte van het woonhuis is 96 m2, beide stallen zijn in totaal 118 m2, garage 14 m2 en wijnhuis 15 m2. Onder het huis bevind een indrukwekkende wijnkelder van maar liefst 28 m2 waarvan de ingang in het wijnhuis bevind.

  

Het woonhuis
Het betreft een authentieke woonboerderij met aan de rechter zijde van het huis een veranda waaraan alle ingangen gelegen zijn. Het woonhuis bestaat uit een ontvangstkamer, drie kamers, badkamer met toilet, keuken, voorraadkamer, rookkamer en werkruimte met een trap naar de zolder.

  

De woning is te betreden vanaf de veranda met deuren aan de ontvangstkamer, de tweede kamer en de werkruimte met trap naar de zolder. Hierbij gaan we het huis via de ontvangstkamer. Deze kamer wordt gebruikt voor het ontvangen van kennissen en buren voor een eenvoudig hapje en drankje.

  

  

Aan de ontvangstkamers zijn de eerste kamer, keuken en badkamer.

  

  

Via de eerste kamer komt u in de tweede kamer. De tweede kamer heeft ook een ingang aan de veranda.

  

Via de tweede kamer komt u in de derde kamer. De derde kamer was heel vroeger de opkamer en is de grootste van de drie kamers. Deze bevindt zich aan de straat. Op een gemiddelde dag rijdt er bijna geen verkeer.

  

We gaan terug naar de ontvangstkamer, om dan naar de keuken te gaan.

  

  

De keuken heeft water aan- en afvoer, waardoor eenvoudig een eigen keuken te plaatsen is. De huidige zichtbare meubels zijn ter illustratie (mogen achterblijven na de koop). Ook de keuken is via de veranda te bereiken.

  

Wat dit huis zo speciaal maakt is dat alle authentieke elementen aan het huis bewaard zijn gebleven in een uitstekende staat verkeerd en direct bewoonbaar is.

  

Al het houtwerk met hang en sluitwerk is authentiek en verkeerd in goede staat.

Ontvangstkamer   9,47 m2
Woon/eetkamer 24,45 m2
Garderobe 17,68 m2
Slaapkamer 25,00 m2
Keuken   7,89 m2
Voorraadkamer   4,08 m2
Rookkamer   2,88 m2
Badkamer   4,73 m2

Totale woon-oppervlakte is 96 m2. Daarbij is de oppervlakte van de zolder niet meegerekend. Deze zou eventueel in de toekomst bewoonbaar gemaakt kunnen worden.

  

Het huis is geen monument, dus u kunt er na de koop mee doen wat u wilt.

De bijgebouwen
Aan het woonhuis bevinden diverse bijgebouwen met een totale oppervlakte van 174 m2.

  

Vanaf het woonhuis, links, zijn dat het wijnhuis, de garage, de stallen voor landbouw-materieel en de paardenstallen.

De stallen
Aan het huis zijn de twee stallen. Deze zijn eenvoudig in te richten als gastenverblijven en hobby-ruimtes, bijvoorbeeld een atelier. De andere stal is ingericht met twee paardenboxen voor volwassen paarden, een kleine box voor veulens en twee boxen voor varkens.

  

Naast de paardenstallen bevinden de stallen die voorheen dienden als opslag voor landbouw-materieel.

  

Met een beetje fantasie kunt u hier een mooi gastenverblijf of atelier realiseren.

Het wijnhuis
Aan het huis is ook het wijnhuis met een hele grote wijnkelder. De wijnkelder is wanneer u eenmaal de trap bent afgelopen 10 meter diep en 2 meter breed. Verder heeft de kelder nog twee zij-armen van ieder 4 meter diep en 1 meter breed.

  

Deze kelder is een ‘must have’ van iedere wijnliefhebber. De kelder is snel te vullen met de lekkerste wijnen van de hobby-boertjes en beroemde wijnhuizen van de Mecsek en de Valleienstreek. Wie weet gaat u in de nabije toekomst zelf wijn maken in Hongarije!

Oppervlakte bijgebouwen

Stal voor de dieren 61,54 m2
Stal voor opslag en runderen 45,35 m2
Garage 14,48 m2
Wijnhuis 14,61 m2
Wijnkelder 28,00 m2

Totale oppervlakte van de bijgebouwen is 174 m2.

Het perceel
Er is veel privacy op het perceel te realiseren. Het is namelijk kenmerkend voor deze huizen dat aan de ene zijde van het huis de veranda is en aan de andere zijde de blinde muur. Vanaf de veranda kijkt u dus op de voortuin, moestuin en de blinde muur van de buren.

  

Naast het huis en achter de stallen bevind de achtertuin en akker. De akker is momenteel in gebruik door een lokale boer, waardoor de (toekomstige) eigenaar daar geen werk aan heeft. U kunt ervoor kiezen deze grond zelf weer te gaan gebruiken, bijvoorbeeld voor een mini-camping.

  

Op de linkerfoto is de achtertuin te zien, waar alleen één keer per jaar groot onderhoud gedaan wordt. Daar groeien diverse fruitbomen. De achtertuin is tot aan het hek. Daarachter is de akkergrond die op de rechter foto te zien is. De akkergrond is tot aan de boom.

Het gehele object inclusief de grond verkrijgt u na aankoop volledig op naam zonder beperking.

De perceelbeleving is van buitenaf anders dan in de tuin. Een reden hiervoor is dat het grondstuk hoger gelegen is dat de straat. De allereerste foto van dit object is met een ‘drone’ (kleine helicopter) gemaakt. Het is moeilijk om vanaf de straat over het hek te kijken. Ook achter de stallen is veel privacy.

  

Omgeving van het onroerend goed
Het boerenhuis is gelegen te midden van een rustige straat. Het dorp is slechts tien minuten rijden van de winkelstad Dombóvár en een half uurtje van de provincie-hoofdsteden Pécs en Kaposvár. In een straal van 50 kilometer van het huis is van alles te beleven. In deze omgeving zijn tenminste twaalf thermaalbaden. De dichtstbijzijnde is minder dan een kwartier rijden met een waterpark en kuuroord in Dombóvár-Gunaras. Gunaras is een eenvoudig doch gezellig vakantieplaatsje met een paar restaurantjes, een hotel, thermaalbad, waterpretpark en kuuroord. In Pécs zijn diverse musea, opera en het hele jaar door diverse culturele evenementen. Iedere zondag is er een gezellige curiosa markt met antiek, lekker eten en producten van het land.

Vastgoed eigenschappen

VERKOCHT!

Woon-oppervlakte: 96 m2
Oppervlakte bijgebouwen: 174 m2
Perceel-grootte: 3.893 m2

Bouwmateriaal: leem, bakstenen
Dakbedekking: dakpannen

Ontvangstkamer: 1
Kamers: 3
Keuken: 1
Voorraadkamer: 1
Rookkamer: 1
Badkamer: 1
Werkhok: 1
Veranda: 1

Wijnhuis: 1
Wijnkelder: 1 (28 m2!!!)
Garage: 1
Stallen: 2
Omheind: deels

Elektriciteit: ja
Leidingwater: ja
Warm water: 80 liter elektrische boiler
Verwarming: houtkachels
Afwatering: septictank

Telefoon: mogelijk
Televisie: satelliet
Internet: mogelijk

Bouwjaar: 1910

VERKOCHT!