Prijs op aanvraag (ID300) Authentieke Zwabische boerderij in hoogwaardige staat vlakbij Dombóvár, Zuidwest Hongarije

Mooie klassiek vormgegeven Zwabenboerderij in zeer goede staat. De boerenwoning verkeerd in een zeer hoogwaardige staat en kan mede dankzij de moderne badkamer direct bewoond worden.

Object omschrijving
Het object bestaat uit een woonhuis, wijnhuis, garage en twee grote stallen. De totale woon-oppervlakte van het woonhuis is 96 m2, beide stallen zijn in totaal 118 m2, garage 14 m2 en wijnhuis 15 m2. Onder het huis bevind een indrukwekkende wijnkelder van maar liefst 28 m2 waarvan de ingang in het wijnhuis bevind.

Het woonhuis
Het betreft een authentieke woonboerderij met aan de lange zijde van het huis een veranda waaraan alle kamers gelegen zijn.

  

De woning is te betreden vanaf de veranda met deuren aan de ontvangstkamer, de tweede kamer en de werkruimte met trap naar de zolder.

Het huis bestaat uit drie kamers, waarvan twee ingericht zijn als slaapkamer.

 

Omdat de tweede kamer vanaf de veranda te bereiken is, kunt u de voorste twee kamers inrichten voor uw gasten.

 

De tweede slaapkamer bereikt u vanaf de ontvangstruimte of via de tweede kamer.

 

Verder is er een ontvangstruimte, keuken met voorraadkamers en een moderne badkamer met toilet. Recentelijk is er een nieuwe elektrische 80 liter boiler voor warm water geplaatst.

  

Al het houtwerk met hang en sluitwerk is authentiek en verkeerd in goede staat.

Kamer 1 (eerste slaapkamer) 25,00 m2
Kamer 2 17,68 m2
Kamer 3 (tweede slaapkamer) 24,45 m2
Ontvangstruimte   9,47 m2
Keuken   7,89 m2
Voorraadkamer   4,08 m2
Rookkamer   2,88 m2
Badkamer   4,73 m2

Totale woon-oppervlakte is 96 m2. Daarbij is de oppervlakte van de zolder niet meegerekend.

Het huis is geen monument, dus u kunt er na de koop mee doen wat u wilt.

De woning wordt gestookt door middel van houtkachels. Er zijn in totaal vier plekken waar u een houtkachel zou kunnen plaatsen. Het huis is aangesloten op elektriciteit, leidingwater en riool. Verder is het huis voorzien van dubbele ramen. Nederlandse, Belgische en Hongaarse satelliet-televisie zijn eenvoudig aan te vragen en te installeren. Internet kan via ADSL of Wifi met een goede verbinding voor 20,- euro per maand.

De stallen
Aan het huis zijn de twee stallen gesitueerd. De ene stal is meer een berging voor producten van het land en er kunnen runderen worden ondergebracht.

 

De andere stal is ingericht met twee paardenboxen voor volwassen paarden, een kleine box voor veulens en twee boxen voor varkens. Uiteraard is de indeling eenvoudig aan te passen naar uw eigen wensen. U kunt er bijvoorbeeld ook een werkruimte of atelier van maken.

  

Het wijnhuis
Aan het huis is ook het wijnhuis met een indrukwekkende wijnkelder. De wijnkelder is wanneer u eenmaal de trap bent afgelopen 10 meter diep en 2 meter breed. Verder heeft de kelder nog twee zij-armen van ieder 4 meter diep en 1 meter breed.

 

Deze kelder is een ‘must have’ van iedere wijnliefhebber. De kelder is snel te vullen met de lekkerste wijnen van de hobby-boertjes en beroemde wijnhuizen van de Mecsek en de Valleienstreek. Wie weet gaat u in de nabije toekomst zelf wijn maken in Hongarije!

Oppervlakte bijgebouwen

Stal voor de dieren 61,54 m2
Stal voor opslag en runderen 45,35 m2
Garage 14,48 m2
Wijnhuis 14,61 m2
Wijnkelder 28,00 m2

Totale oppervlakte van de bijgebouwen is 174 m2.

Het perceel
Er is veel privacy op het perceel te realiseren. Het is namelijk kenmerkend voor deze huizen dat aan de ene zijde van het huis de veranda is en aan de andere zijde de blinde muur. Vanaf de veranda kijkt u dus op de tuin en de blinde muur van de buren. Voor het huis is een afscheiding voor een moestuin gemaakt. Naast het huis en achter de stallen bevind de grond. Het gehele object inclusief de grond verkrijgt u na aankoop volledig op naam.

Omgeving van het onroerend goed
Het boerenhuis is gelegen te midden van een rustige straat. Het dorp is geliefd bij Nederlanders, Belgen, Duitsers en Hongaren. De laatsten keren als ze gepensioneerd zijn terug naar dit dorp, waar zij als kind gewoond hebben.

Het dorp is slechts tien minuten rijden van de winkelstad Dombóvár en een half uurtje van de provincie-hoofdstad Kaposvár. Beide zijn voorzien van winkels, restaurantjes en de grote supermarkten (Aldi, Lidl, Penny en dergelijken), maar ook bouwmarkten en speciaalzaken. In de stad Kaposvár bevind het recentelijk vernieuwde academische ziekenhuis en de daar geroemde universiteit.

In een straal van 50 kilometer van het huis is van alles te beleven. In deze omgeving zijn tenminste twaalf thermaalbaden gesitueerd. De dichtstbijzijnde is minder dan een kwartier rijden met een waterpark en kuuroord in Dombóvár-Gunaras. Gunaras is een eenvoudig doch gezellig vakantieplaatsje met een paar restaurantjes, een hotel, thermaalbad, waterpretpark en kuuroord. Bent u een liefhebber van kunst en cultuur, ga dan van harte lust cultuur snuiven in de cultuursteden Pécs en Kaposvár. In Pécs zijn diverse musea, opera en het hele jaar door diverse culturele evenementen. Iedere zondag is er een gezellige curiosa markt met antiek, lekker eten en producten van het land. Desondanks de hoogwaardige producten die daar verkocht worden, is alles nog zo lekker normaal gebleven.

De prijs van het onroerend goed
De prijs is op aanvraag. Aan het huis hoeft u niet direct iets te doen. Er is een nieuwe badkamer met nieuw sanitair en nieuwe elektrische 80 liter boiler. De aansluitingen voor leidingwater en afvoer zijn aanwezig, waardoor u een nieuwe keuken zo kunt installeren. Dit object wordt gedurende dat we het aanbieden verder opgewaardeerd en de prijs zal daar dus op aangepast gaan worden. De prijs kan daarom per week wijzigen. Vandaar dat de prijs op aanvraag is.

In de huidige staat kunt u na aankoop uw eigen keuken plaatsen. Het huis is opgeruimd en ontdaan van alle rommel en diverse reparaties zijn uitgevoerd. Alle inboedel die gedurende uw bezichtiging aanwezig is, is onderdeel van de koop. De makelaars-kosten en notaris-/advocaat-kosten zijn bij de prijs inbegrepen. De overdrachtsbelasting (4%) die u betaald aan de Hongaarse overheid is niet bij de prijs inbegrepen. Voor het uitgebreide service-pakket dat wij bieden bij de koop van dit Hongaarse huis, hoeft u niets extra’s te betalen.

Vastgoed eigenschappen
Woon-oppervlakte: 96 m2
Oppervlakte bijgebouwen: 174 m2
Perceel-grootte: 3.893 m2

Bouwmateriaal: leem, bakstenen
Dakbedekking: dakpannen

Kamers: 3
Ontvangstruimte: 1
Keuken: 1
Voorraadkamer: 1
Rookkamer: 1
Badkamer: 1
Werkhok: 1
Veranda: 1

Wijnhuis: 1
Wijnkelder: 1 (28 m2!!!)
Stallen: 2
Garage: 1
Omheind: deels

Elektriciteit: ja
Leidingwater: ja
Warm water: 80 liter elektrische boiler
Verwarming: houtkachels
Afwatering: septictank

Telefoon: mogelijk
Televisie: satelliet
Internet: mogelijk

Bouwjaar: 1910

  • Alle inboedel die aanwezig is gedurende uw bezichtiging is onderdeel van de koop.

Dit huis koopt u direct van de eigenaar. Het onroerend goed is gecontroleerd op schulden en andere zaken. Alle makelaars-kosten en notaris-/advocaatkosten zijn bij de koop inbegrepen. Naast de koopsom betaald u alleen de 4% overdrachtsbelasting aan de Hongaarse overheid.

Wilt u dit huis in Hongarije bezichtigen? Neem voor het maken van een bezichtigingsafspraak contact op met onze makelaars in Hongarije. Reserveren kan uitsluitend na het voldoen van een aanbetaling (Hongaars: foglaló).

E-mail   info@eigenhuishongarije.nl
Skype   eigenhuishongarije
Telefoon   +36-20-961-66-46 (Nederlandstalig)