VERKOCHT (ID101) Authentiek Hongaarse woonboerderij met veel bijgebouwen en ruim 3.400 m2 eigen grond.

VERKOCHT!

In verre weg de mooiste plaats van de Valleienstreek in Zuidwest Hongarije, staat deze authentiek Hongaarse woonboerderij. Het perceel ligt centraal maar tegelijk op een rustige plaats in het Hongaarse dorp en ademt een romantische sfeer vroeger. Het object bestaat uit een woonboerderij met diverse bijgebouwen.

  

Op het perceel is veel privacy te realiseren. De bijgebouwen in combinatie met het uitzicht rondom de boerderij bieden voldoende inspiratie voor een Bed and Breakfast met eventueel een mini-camping.

   

De woonboerderij is deels gerenoveerd naar de moderne westerse maatstaven, het andere deel is authentiek gebleven. Hierdoor heeft u het comfort van een westers huis in de romantische sfeer van de boerenwoning.

  

De woonboerderij bestaat uit een riante woonkamer met aangrenzende keuken.

 

De keuken is praktisch ingericht met veel kastruimte, wasbak, een vijfpits gasfornuis en een degelijke afzuigkap.

  

De badkamer beschikt over een toilet, een inloopdouche en een wastafel. Tevens bevinden zich in de badkamer de aansluitingen voor wasmachine en wasdroger. Kenmerkend voor Hongaarse boerenwoningen is dat de kamers aaneengesloten zijn. Wat deze boerenwoning bijzonder aan deze boerderij is dat de badkamer met toilet zich een uitbouw aan de blinde muur bevind. Er is dus geen kamer opgeofferd voor het realiseren van de badkamer, gezien dit soort woningen oorspronkelijk bij de bouw geen moderne badkamer hadden.

  

Aan de woonkamer bevind zich de slaapkamer met openslaande deuren naar de veranda.

  

In deze kamer liggen authentiek Hongaarse vloertegels, die bijdragen aan het landelijke sfeertje.

  

Behalve een woonkamer, een keuken, slaapkamer een badkamer met toilet, heeft de woning nog een derde kamer die eventueel als tweede slaapkamer of hobbykamer ingericht zou kunnen worden. Deze kamer heeft nog de originele parketvloer met brede houten planken.

  

Het object telt diverse bijgebouwen. Aan de woning is de oorspronkelijke opslag van graan en mais. Deze kan omgebouwd worden tot bijvoorbeeld een gastenverblijf.

  

Op het perceel zijn diverse andere bijgebouwen, waaronder een dierenverblijf met hokken voor de varkens, kippen en groter pluimvee. Een deel daarvan zou in te richten zijn als gastenverblijf met een prachtig uitzicht.

  

De grote stallen tegenover de woning kunnen ook omgebouwd worden als gastenverblijf. Door extra beplanting tussen het woonhuis en de stallen creëert u eenvoudig extra privacy voor uw toekomstige gasten. Aan de stallen is een wijnkamer. Daar zijn nu nog oude wijnvaten, de wijnpers en de grote bak waar vroeger de druiven in gestampt werden. Deze spullen zijn in Hongarije ook nieuw te koop, dus u kunt direct van start gaan als hobby-wijnboer in Hongarije.

  

Op deze boerderij werden vroeger ook paarden gehouden. De oude paardenstallen herinneren aan deze tijd.

  

De mogelijkheid is om na onderhoud deze stallen weer voor het houden van paarden in gebruik te nemen.

  

Voor hen die zich oriënteren voor vormen van zelfvoorziening, kunnen op deze boerderij hun harten ophalen. Het object is een inspiratiebron voor zelfvoorziening.

  

Leer van het oude boerenleven en maak gebruik van de bestaande faciliteiten, waaronder een authentiek waterputhuisje en een met stenen opgetrokken wijnkelder.

  

Op het perceel zijn enkele fruitbomen en wijnranken. Een moestuin is zo aangelegd. Bij de ‘bomenscholen’ van Bonyhád en de zondagsmarkt van Pécs kunt u voor tien á vijftien euro per stuk fruitbomen kopen. Het perceel nodigt uit om de diverse facetten van het zelfvoorzienende boerenleven uit te proberen. Dit is ook leuk voor toekomstige gasten.

De burgemeester van het dorp spreekt naast Hongaars ook Duits en staat open voor nieuwe initiatieven. De boerderij en de schuur er tegenover zijn monumenten. Behalve de burgemeester kan ook een architect, beide woonachtig in het dorp u over de mogelijkheden van de gebouwen informeren.

Al deze bijgebouwen zijn een toevoeging aan het romantische sfeertje. Wanneer u interesse heeft in het starten van het verhuren van vakantiewoningen of het uitbaten van een B&B, zijn deze zaken ook leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Kinderen kunnen alle facetten van het oude boerenleven ontdekken. Aan de andere kant bieden de bijgebouwen en de oude functies mogelijkheden voor bijvoorbeeld workshops wijn maken, Hongaarse jenever stoken, jam leren maken, enzovoort. Het dorp en de omgeving ademen een romantische sfeer zoals we dat bijvoorbeeld kennen van de Provance. De boerderij zou daarom zeer geschikt kunnen zijn voor het organiseren van groeps-retraites, teambuilding-weekends voor bedrijven of een bezinningsweek voor een religieuze of spirituele gemeenschap. Kortom: de mogelijkheden zijn dit prachtige object werkelijk eindeloos.

Vastgoed eigenschappen

VERKOCHT!

Woon-oppervlakte:   ongeveer 110 m2
Oppervlakte bijgebouwen: ongeveer 160 m2
Perceel-grootte:   3.416 m2

Bouwmateriaal: leem
Dakbedekking: dakpannen

Woonkamer: 1
Keuken: 1
Slaapkamer: 1
Badkamer: 1
Hobbykamer: 1
Veranda: 1
Berging: 1
Voorraadschuur: 1
Stallen kleinvee: 1
Paardenstal: 1
Stallen overig: 2
Wijnkamer: 1
Wijnkelder: 1
Buitentoilet: 1

Bouwjaar: 1924
Recente vernieuwingen: woonruimte gemoderniseerd, 2016

Elektriciteit: ja
Water: waterleiding
Warm water: 100 liter elektrische boiler
Afwatering: riool
Verwarming: gasconvectors, overname pelletkachel bespreekbaar

Televisie: ja
Internet: ja

VERKOCHT!