Aantrekkelijk Hongarije heeft een aantrekkingskracht op Nederlanders en Belgen

Aantrekkelijk Hongarije heeft een aantrekkingskracht op Nederlanders en Belgen

Aantrekkelijk leven
Behalve dat Hongarije één van de mooiste landen van Europa is, is vastgoed er nog steeds zeer betaalbaar. Met name ten zuiden van het Balatonmeer en Midden- en Oost Hongarije ten oosten de Donau, zijn de grondprijzen één van de laagste van Europa. Voor waardevaste investeringen kunt u terecht in de voorsteden van Boedapest, of rondom het Balatonmeer, Tiszameer en Velence. Sinds 2015 stijgen de vraagprijzen in deze gebieden, wat het een aantrekkelijke investering maakt, in een steeds veranderend Europa. Daarnaast zijn de kustlijnen en natuurgebieden van het Balaton en de Tisza gezien het waterrijke karakter een droomlocatie van iedere Nederlander en Belg.

Aantrekkelijk ondernemen
Na de toetreding van Hongarije tot de Europese Unie is er veel verandert in Hongarije. Het land heeft een moderne infrastructuur, bestaande uit een goed wegennetwerk, elektriciteitsnetwerk, schoon leidingwater, in iedere plaats is internet verkrijgbaar en vanaf 2017 wordt er aangevangen om alle plaatsen aan te sluiten op glasvezel. De meeste plaatsen zijn aangesloten op aardgas en dit netwerk wordt de komende jaren verder ontwikkeld. In Hongarije is de zorg nog steeds betaalbaar en in vergelijking met de rest van Europa hoogwaardig.

Aantrekkelijk wonen
Na 2004 hebben onder andere supermarkt-ketens als Aldi, Lidl, Spar en het Britse Tesco, doe-het-zelf bouwmarkten als de Obi en Praktiker en speciaalzaken als Kika en Decathlon zich in Hongarije gevestigd. De gunstige levensstandaard van Hongarije, biedt mogelijkheden voor de Nederlandse en Belgische ondernemer en maakt het leven goed betaalbaar voor de pensionado uit Nederland en België.

UPDATE MEI 2018
Vanaf zomer 2017 oefent Hongarije een grote aantrekkingskracht op pensionado’s uit met name Nederland. Zij raken gefrustreerd door het huidige Nederlandse overheidsbeleid, waardoor hun zuurverdiende pensioen opgaat aan steeds meer belastingen. Velen kunnen al niet meer rondkomen iedere maand en spreken steeds vaker spaargelden aan en moeten soms zelfs hun huis verkopen.

Op 9 november 2017 verscheen er een item in RTL-Nieuws en een artikel in het Algemeen Dagblad en streekkranten, waardoor Hongarije onder de aandacht gebracht werd. Vanaf dat moment begint de vraag van kant-en-klare objecten het aanbod te overstijgen. Het gevolg is een geleidelijke prijsstijging van direct bewoonbare objecten. Het aanbod van renovatie-objecten is nog steeds vele malen groter dan de vraag. De prijzen daarvan zijn stabiel gebleven.

UPDATE MEI 2019
De geboortepolitiek van Hongarije, waarbij de Hongaarse bevolking beloont wordt bij het krijgen van een derde kind met een bedrag van ruim dertigduizend euro, een rentevrije lening van ruim dertigduizend euro en bij meer kinderen zelfs een auto, zorgen voor een directe stijging in de onroerend goed prijzen in Hongarije.

De interesse voor renovatieprojecten als goedkope investering, om deze vervolgens te renoveren neemt met name bij West Europese immigranten toe. De prijs van kant-en-klare objecten op het Hongaarse platteland begint te stabiliseren. We verwachten een kleine daling van de kant-en-klare objecten in het jaar 2020. Gezien de nog steeds goedkope Hongaarse arbeidskrachten is het kopen van een klushuis en deze renoveren voor verkoop of bewoning de beste investering. De kleine daling zal rond 2022 – 2025 opgevangen worden door de toenemende vraag van Hongaren voor objecten op het platteland, dankzij de bevolkingsgroei. Het investeren in onderhoudsarme bouwgronden of bedrijventerreinen aan de rand van stadsgemeenten is een mogelijkheid om uw geld te parkeren als belastingvrij appeltje voor de dorst met rendement.

 

 

Categorie:Weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.